Dieren

Acteurs zijn niet altijd mensen. Ook dieren hebben soms een belangrijke rol in films en televisieseries. De bekendste dier-acteurs zijn toch wel Pal en Mitzi, beter bekend als Lassie en Flipper.

De Schotse collie Pal speelde Lassie in de gelijknamige films en televisieseries. Hij speelde de hoofdrol in zeven Lassie-films en de eerste twee afleveringen van de Lassie-televisieserie uit de jaren vijftig. Pals nakomelingen speelden in latere films en series.

De dolfijn Mitzi speelde het titelpersonage in de Flipper-films en in de gelijknamige televisieserie. Mitzi was een vrouwtjesdolfijn van het geslacht tuimelaar. Naast Mitzi speelden nog vier andere dolfijnen de rol van Flipper in de films. In de serie speelden naast Mitzi de dolfijnvrouwtjes Suzy, Kathy, Scotty, Squirt en Patty, en het mannetje Mr. Gipper, die als enige het zogenaamde "staartlopen" kon uitvoeren.

Andere bekende dier-acteurs zijn de bastaardhondjes Higgins, Benjean en Moochie uit de Benji-films, jackrussellterrier Uggie uit onder andere Water for Elephants en The Artist, de chimpansee Bernie uit de Most Vertical Primate-films, de orka Keiko uit Free Willy, het paard Bamboo Harvester uit Mr. Ed en de kodiakbeer Bart the Bear uit onder andere L'ours, White Fang en Legends of the Fall.  Persoon Diersoort
1   Pal
Hond
2   Bernie
Chimpansee
3   Mitzi
Dolfijn
4   Higgins
Hond
5   Bart the Bear
Beer
6   Bart the Bear (II)
Beer
7   Benjean
Hond
8   Moochie
Hond
9   Knut
IJsbeer
10   Keiko
Orka
11   Bamboo Harvester
Paard
12   Milo
13   Otis
14   Uggie
15   Mason
16   Domino the Cat
17   Trigger
18   Bob the Cat
19   Sally Gardner
20   Bong
21   Asta
22   Lassie junior
23   Baby
24   Mire
25   Hey Hey
26   Boy
27   Howard
28   Silky
29   Bandit
30   Jesse the Jack Russell Terrier
31   Champion the Wonder Horse
   
RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine