De Filmgek Film van 2016
24-12-2016 12:24 door: jespertje15 Persoonlijk bericht
Het jaar is weer bijna ten einde, en er mag weer gestemd worden op de beste film van het jaar! welke film zou het dit jaar worden, word het: Deadpool, de nieuwe Star Wars film(Rogue one), of zelfs The legend Of Tarzan! stuur je lijst naar de nominatiepagina en nomineer jou favoriete films van 2016. Succes!

24-12-2016 21:38 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Leuk om te lezen!

Morgen zal ik de nominatiepagina weer open zetten! Dan kan het nomineren weer beginnen!

24-12-2016 22:39 door: jespertje15 Persoonlijk bericht
Top bedankt Tachyon!

25-12-2016 10:00 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Zoals jespertje15 al schreef, het is weer tijd om te beslissen welke film de Filmgek film van 2016 wordt. Vanaf vandaag, tot medio januari 2017 kunnen we weer films nomineren.

Op de nominatiepagina kun je de films zien die in 2016 zijn uitgekomen of in de Nederlandse bioscopen in 2016 hun première hebben gehad. Je kunt alleen films nomineren waarop je gestemd hebt. Je kunt kiezen om alleen de beste film te nomineren, of (maximaal) de top 5 films van 2016.

Wie wordt dit jaar de opvolger van Star Wars: Episode VII - The Force Awakens die vorig jaar de hoofdprijs won? Wordt het de nieuwe Star wars Rogue one, of de sensatie van begin dit jaar Deadpool? Weet Marvel weer een prijs binnen te slepen, of gaat het DC universum dit jaar winnen? Vergeet het Harry Potter universum niet, die dit jaar uitgebreid wrdt met Fantastic Beasts and Where to Find ThemOf wordt het een van de kleinere films van dit jaar? Nice Guys en Hacksaw Ridge scoren hoge cijfers.

Dus, ga los op de nominatiepagina en gebruik dit forum om over de films en je keuzes te discussiëren!

En dan weten we binnenkort welke film de Filmgek Film van dit jaar wordt!

25-12-2016 10:10 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Mijn nominaties:
- Star Trek Beyond
- The Big Short
- Deadpool
- Captain America: Civil War
- The Nice Guys

Helaas loop ik dit jaar nog wat achter qua films, en is mijn keuzelijst beperkt. Maar de film die er voor mij uitschiet dit jaar is toch wel "The Nice Guys" van Shane Black. Tsja, dat is toch wel een persoonlijke voorkeur. Ik hou gewoon van Black's donkere droge humor...

Daarmee is "Deadpool" dan ook als keuze verantwoord. Ook hier wordt er ingespeeld op mijn humor. Dit is voor mijn gewoon een van de ultieme popcornfilms.

The Big short is een erg goede film die de financiële crisis waar we net uit kruipen leuk en toegankelijk maakt voor de leek.

Dan wordt het al snel best of the rest, "Civil War" groeit net boven het maaiveld uit omdat ze bij Marvel, buiten het gewoon goede superhelden deel nog altijd risico's proberen te nemen. En dan Star Trek... tsja... omdat ik gewoon een Trekkie ben...

En daar komt dan ook het gemis van films te kijken... "Rogue one" en "Fantastic Beasts" bijvoorbeeld, heb ik dit jaar gewoon nog niet gezien.

25-12-2016 10:44 door: jespertje15 Persoonlijk bericht
Mijn nominaties:
- The Revenant
- Rogue One: A Star Wars Story
- Deadpool
- Fantastic Beasts and Where to Find Them
- Hacksaw Ridge

Voor mij zijn dit de beste films van 2016! The Revenant die dit jaar voor ons uitkwam, is fantastische mooi in beeld gebracht en prachtig gespeeld door: Leonardo Di Caprio en Tom Hardy. Deadpool was voor mij dit jaar de verassing niet gedacht dat deze film zo goed was. Een erg leuke film om naar te kijken. Rogue One: A Star Wars Story was voor mij ook een zeer goeie film, prachtige special effects. Fantastic Beasts was voor mij ook een van de betere films van het jaar. Leuk om weer die Harry Potter sfeer te proeven. En tot slot: Hacksaw Ridge, wat een geweldige film! Fantastiche acteer werk van Andrew Garfield, Zeer goeie film.


25-12-2016 10:50 door: Tachyon Persoonlijk bericht
The Revenant is voor mij zo'n film van "wil ik die wel zien"... Voor mij moet een film een goed verhaal hebben (buiten het popcorn genre dan) en ik ben niet zo van de gewelddadige films. Toch (na alle lovende recensies) blijft The Revenant voor mij een titel waarbij ik elke keer als die langskomt blijf twijfelen...

Ik zal het (ooit) wel eens gaan kijken... Maar ja, dat zei ik bij "Titanic" ook... en die moet ik ook nog steeds een keertje zien...

28-12-2016 18:17 door: sindala Persoonlijk bericht
Ik vond 2016 niet zo'n goed filmjaar met pas 2 films die ik een 8 gaf. Ik heb wel een stuk of 20 7-films, daar moet ik nog een keuze uit maken (waarschijnlijk drie uit dit rijtje: 10 Cloverfield Lane, The Nice Guys, Sherlock - The Abominable Bride, Star Trek Beyond, Rogue One, Spectral, Terra Formars en Deadpool). Mijn eerste twee nominaties:
- Arrival, een knappe sciencefictionfilm met een heel goed verhaal.
- Godzilla Resurgence, de eerste Japanse Godzilla-film in jaren en meteen een van de beste.20-1-2017 06:57 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Omdat er nog geen beslissing is, wordt de verkiezing van de Filmgek Film nog even uitgesteld!

Doe mee en nomineer jouw films van 2016!26-2-2017 08:45 door: Tachyon Persoonlijk bericht
En we hebben gekozen,

The Revenant


is de filmgek film van 2016!Je moet wel ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine