Deadpool (2016)

Regie: Tim Miller
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre SF/Avontuur/Actie
Speelduur: 106 minuten
Met: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Gina Carano
meer acteurs
7,3
Voormalig elitesoldaat Wade Wilson ondergaat een experimentele behandelingsmethode om van zijn kanker te genezen. Hierdoor raakt zijn huid misvormd en krijgt hij sterke helende krachten, waardoor hij heel snel van verwondingen geneest. Hij wordt de superschurk Deadpool.


Reacties


21-2-2016 18:23 door: Pim Vogels Persoonlijk bericht
Door de deadpool game, de aandacht in de media en het interessante karakter, had ik hoge verwachtingen voor deze film.
In de bioscoop ging ik toch met een teleurgesteld gevoel naar huis.
Begrijp me niet verkeerd; de film was oke. Maar daar bleef het voor mij bij.
Omdat je weet dat het een film is vol gedurfde humor, weet je dat het komen gaat en voor mij is de humor te geforceerd.
Het plot was jammer genoeg ook erg zwak, ze hadden veel meer met het karakter kunnen doen!
Het is een leuke film als je gewoon op een gezellige avond met je verstand op nul een film wilt kijken, maar ik ben niet zo'n type kijker.

Toch vond ik de film oke en ben ik vooral benieuwd naar het vervolg.
7/10

18-10-2016 09:14 door: sindala Persoonlijk bericht
Ik ben het met Pim Vogels eens dat de film zelf weinig voorstelt. Maar de vele rake grappen maken veel goed. Mijn favoriet was toch wel: "And please don't make the super-suit green... or animated", een grappige verwijzing naar Ryan Reynolds' vorige superheldenfilm Green Lantern.

18-10-2016 10:54 door: Thea Persoonlijk bericht
Eens

20-10-2016 10:54 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Ik kan me voorstellen dat voor vele de film wat tegenvalt. Met alle teasers/trailers en ander promotiemateriaal heb je eigenlijk de openingsscene al bijna helemaal gezien. En dan komt het "origins" verhaal, noodzakelijk kwaad, maar het haalt wel het tempo en de humor uit de film. Aan het einde heb je natuurlijk de climax, maar dan is het kwaad al gedaan.

Maar als Deadpool los gaat, gaat hij ook heerlijk helemaal los. Alle over-the-top clichés worden uit de kast gehaald en Reynolds schmiert er heerlijk op los. Referenties naar het x-men universum, de politieke situatie van de Marvel karakter rechten van de verschillende studios ("Grappig dat ik alleen jullie twee in dit grote huis zie, alsof de studio geen andere X-man kon betalen"), het breken van de "4de muur", zelfs Monthy Python's Holy Grail krijgt een wink.

Nee, als Deadpool los gaat is het een briljante film, maar als ze vinden dat er een verhaal omheen gebreid moet worden is het minder...


RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine