The Nice Guys (2016)

Regie: Shane Black
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika, Verenigd Koninkrijk
Genre Thriller/Comedy/Misdaad
Speelduur: 116 minuten
Met: Ryan Gosling, Russell Crowe, Kim Basinger
meer acteurs
7,3
1970 Los Angeles, de mislukte detective Holland March en enforcer Jackson Healy moeten samenwerken om de zaak van een vermist meisje op te lossen en de schijnbaar ongerelateerde dood van een pornoster. Tijdens hun onderzoek ontdekken ze een schokkend complot dat tot de hoogste kringen gaat.


Reacties


20-10-2016 11:02 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Voor diegenen die Shane Black (onder andere: regisseur/schrijver van Kiss Kiss Bang Bang, schrijver van Last Boy Scout) kennen en van zijn humor houden is dit weer een pareltje. Met een hoop sarcastische humor tussen Gosling en Crowe die samenwerken om een misdaad op te lossen.

Voor mij is het dan ook zeker een van de beste films van 2016, maar ik snap ook wel dat als je er niet van houdt, dat je je halverwege de film begint af te vragen wanneer ze eens hun kop houden...

spoiler:
eh... dat doen ze dus niet...


1-12-2016 09:21 door: sindala Persoonlijk bericht
De jaren zeventig-sfeer (inclusief L.A. in de smog) wordt prachtig neergezet, Ryan Gosling en Russell Crowe spelen geweldig en de humor is zoals in vrijwel alle Shane Black-films weer top. Ik vond het vele expliciete geweld wel een beetje té, dat had voor mij wel wat minder hard in beeld gebracht mogen worden.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine