The Revenant (2015)

Regie: Alejandro González Iñárritu
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Avontuur/Western/Drama
Speelduur: 151 minuten
Met: Tom Hardy, Leonardo DiCaprio, Will Poulter
meer acteurs
7,8
Het waargebeurde verhaal van pelsjager Hugh Glass, die in het begin van de 19e eeuw in het Amerikaanse Middenwesten door een beer werd aangevallen en door zijn vrienden voor dood werd achtergelaten.

De film won in 2016 de BAFTA (de belangrijkste Britse filmprijs) voor beste film en de Golden Globe voor beste dramafilm.


Reacties


26-1-2016 07:32 door: kuiponok Persoonlijk bericht
Mooie beelden van de natuur, middelmatig verhaal (niks bijzonders dus, en wat aan de lange kant en pas aan het einde (± een uur) komt de film pas echt op gang.
Acteerwerk van vooral Leonardo mag er zijn, maar ook Hardy doet het prima. Gewoon een voldoende, maar ik begrijp die 10 Oscar-nominaties niet echt...

1-2-2016 20:43 door: Pim Vogels Persoonlijk bericht
Fantastische film!
Leonardo DiCaprio speelde zijn rol perfect en het zou me verbazen als hij hier zijn eerste oscar niet voor wint. Het vertelde zoveel met zo weinig woorden.
Tom Hardy deed het ook geweldig, props naar beide acteurs!
De shots van de natuur en omgeving waren erg mooi, maar ik bewonderde vooral de beerscene. Mijn eerste gedachte was "dit gaat er nep uitzien," maar het was perfect. Geweldige VFX.
Misschien was het plot wat voorspelbaar, maar door de mooie natuur beelden en het geweldige acteerwerk stoorde me dit totaal niet.
Geweldige film, oscarwaardig! 9/10

9-2-2016 22:25 door: Fred Persoonlijk bericht
De film valt mij een beetje tegen. Oh wat heeft Leo het zwaar. Hij sleept zichzelf twee uur lang door het beeld. De Oscar-mensen vinden het waarschijnlijk prachtig, maar ik vind het over the top. Knip er drie kwartier uit en de film wordt een stuk vermakelijker.

12-2-2016 11:06 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Met name de mooie beelden van de natuur maken de film indrukwekkend. Ook is het interessant om te zien hoe rauw en grillig de samenleving toen was. Echter, na de 13e zonsopgang door de bomen was ik er wel klaar mee. Datzelfde geldt voor het gekreun van Leonardo, dat had inderdaad wel een stuk korter gemogen. Overigens leek zijn herstelvermogen wel een beetje op dat van Wolverine .
De film deed mij denken aan Seraphim Falls

26-2-2017 08:58 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Gekozen tot Filmgek Film van 2016!

17-10-2017 09:44 door: wilco Persoonlijk bericht
Ik sluit me wel een beetje aan bij Fred. Echer ik heb de UHD 4k op mn OLED tv gekeken; kwijl kwijl kwijl.

Daardoorw eer een punt omhoog

30-12-2018 20:22 door: sindala Persoonlijk bericht
De film begint met een lange en indrukwekkende gevechtsscene in de trant van Saving Private Ryan. Ook het gevecht met de beer was erg sterk. De daaropvolgende overlevingstocht was wat aan de lange kant, vond ik. De natuurbeelden waren echter in één woord beeldschoon.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine