De Filmgek Film van 2012

Nieuwsbericht geplaatst op 24-12-2012 door: Tachyon - bron: Redactie

Aan het einde van elk jaar zijn er zo een aantal dingen die altijd langskomen... 3 DJ's van 3FM gaan een weekje in het glazen huis zitten voor Serious Request, alle kerstfilms worden weer van stal gehaald. De lokale supermarkt ligt vol vreemd exotisch voedsel en wij hier bij filmgek kiezen onze film van het jaar.

Inmiddels doen we dit al voor de vijfde keer, en de vraag is nu dan ook welke film mag zich in het lijstje van The Dark Knight (2008), Inglourious Basterds (2009), Machete (2010) en Sucker Punch (2011) toevoegen? Zal er opnieuw een Batman (The Dark Knight Rises) gekozen worden, of wordt het een groep van superhelden (The Avengers)? Wordt dit het jaar van James Bond (SkyFall) of gaat een kleine Hobbit onverwachts met de winst weg? De keuze is aan jullie.

Deze laatste week van 2012 en de eerste week van 2013 kunnen jullie, als gebruiker van Filmgek.nl, zelf films nomineren. En deze keer hoeven jullie dit niet meer via dit nieuwsbericht te doen, maar hebben we een heuse webpagina ontwikkeld waar we alle films die je kunt nomineren hebben verzameld. Ook hebben we een discussie geopend in het forum waar je met je mede filmgekken jou keuze (en natuurlijk die van de anderen) kunt bespreken.

Na de discussie van vorig jaar is de restrictie van films wat aangepast, je kunt alle films nomineren die in 2012 zijn uitgebracht, of in 2012 een première in de Nederlandse Bioscopen heeft gehad. Zodat je ook een redelijke kans hebt gehad om de film ook te zien. Je moet de film natuurlijk wel gezien hebben (er op gestemd hebben) voordat de film kunt nomineren. Dus kies je beste films van 2012 en nomineer ze! Je mag maximaal 5 films nomineren, maar mocht je niet tot 5 films komen, mag je natuurlijk ook een lijstje van 2 of 3, of alleen de film die jij het beste vond, nomineren. Elke film die een nominatie van jou krijgt verdient daarmee 1 punt. De film die daarmee meeste nominaties verzameld krijgt dus de meeste punten en mag zich de 'Filmgek film van 2012' noemen.

Ga naar de nominatie pagina en nomineer jouw beste films voor de Filmgek Film van 2012!

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine