Skyfall (2012)

Regie: Sam Mendes
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika, Verenigd Koninkrijk
Genre Spionage/Actie/Drama
Speelduur: 145 minuten
Met: Daniel Craig, Javier Bardem, Bérénice Marlohe
meer acteurs
7,8
De Britse geheim agent James Bond gaat achter iemand uit het verleden van zijn baas M aan. Als MI6 wordt aangevallen wordt het persoonlijk.


Reacties


31-10-2012 23:49 door: Jigsaw XIII Persoonlijk bericht
Niet wat je van het james bond genre mag verwachten. Geen slechte film maar de klasse van het personage ontbreekt.

1-11-2012 10:18 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Daar was ik al een beetje bang voor, Jigsaw. Ik ben ook nooit zo'n fan geweest van Daniel Craig als James Bond.

10-11-2012 12:22 door: TheUnit Persoonlijk bericht
Ik ben deze week naar de film Skyfall gegaan.
Daniel Craig is sinds 2006 de nieuwe James Bond. Aan het begin moest ik vooral wennen aan zijn gezicht, omdat ik mij zo'n soort James Bond niet had voorgesteld. Als je kijkt naar alle James Bonds, lijken ze allemaal heel erg qua uiterlijk. Maar de makers hebben gekozen om een nieuw gezicht erin te blazen en ik moet zeggen dat ik pas echt James Bond fan ben geworden, door de acteer kunsten van Daniel Craig. Het is een A-acteur en heeft een erg speciaal gezicht voor een James Bond.

De film. Ik heb de film bekeken en wist vooraf dat het niet een verhaal zou gaan worden, dat in 2 delen word verfilmd. Ik heb tijdens de film geen enkele gevoel gehad van saaiheid. Telkens zat er actie in, het verhaal zelf en het acteer werk van alle castleden was briljant. Ik heb niks op deze film aan te merken, alleen maar een positieve reactie. Ik kan daarom ook niet meer geven dan een 10, aangezien er geen enkel punt was om te zeggen dit was slecht. Deze film is zeker een aanrader!

15-11-2012 09:25 door: sindala Persoonlijk bericht
Gelukkig ademt deze film in tegenstelling tot z'n voorganger weer de echte James Bond-sfeer uit. Ik vind het de beste Bondfilm met Daniel Craig en een van de betere in deze lange filmserie. Ik bekeek 'm in IMAX en dat had zeker bij de weidse stads- en landschapbeelden een toegevoegde waarde. De actie was dik in orde (hoewel de metro-scene een tikje overdreven was). De spectaculaire achtervolging in Turkije per auto, motor en trein was erg mooi uitgevoerd, evenals de sluip- en vechtscene in China en het eindgevecht in Schotland.

Eve (Naomie Harris) was erg goed en zette het optreden van Severine (Bérénice Marlohe) in de schaduw. Verder waren er ook leuke rollen van Ralph Fiennes (Gareth Mallory), Ben Whishaw (Q) en uiteraard Judi Dench (M). Een minpunt vond ik slechterik Silva (Javier Bardem). Oh, hij speelde zoals altijd prima, maar het personage was nogal eendimensionaal en karikaturaal. Dat is niet erg als hij Blofeld-achtige ambities zou hebben, maar met dit verhaal had ik wel wat meer diepte verwacht.

25-11-2012 21:39 door: Ezharley Persoonlijk bericht
Zelf met mijn zoon van 13 gaan kijken naar de langverwachtte Skyfall, tickets gekocht voor de premiere en er uitzonderlijk lang naar uitgekeken.
Was deze nieuwste JB-film het lange wachten waard...volmondig JA. Zelfs nu, enkele weken later speelt de film nog steeds door deels door Adele uiteraard maar wat een fenomenale storyline.Oke het is zeker geen klassieke bondfilm, en ik moet de film nog zeker een keer of 3 bekijken om alles effectief te kunnen bevatten maar dat is de magie van James Bond, ze worden nooit saai, zelfs niet nadat je hem voor de 10e maal bekijkt. Dit is ZEKER een van de betere en hoedje af voor de acteerprestaties van Daniel Craig, zeker in de deprifase...
Kortom, ik denk dat ik hem nogmaals ga bekijken, zeker de moeite waard.

14-12-2012 23:49 door: WIRO Persoonlijk bericht
Inderdaad geen klassieke james bond ... De lijn james bond is enigszins zoekgeraakt, met standaard personages lijkt het af en toe nog een james bond prikkel te geven. Kwaliteit van de film is overigens heel goed, maar ook weer niet heel byzonder.

27-11-2014 19:46 door: Jimmy Persoonlijk bericht
Dit is de allerbeste James Bond film
vind ik.
Kijken of het vervolg op Skyfall
Bond 24 nog beter kan.

Ik vind Daniel Craig
ook de beste James Bond
ja sorry met alle respect
maar dat is mijn mening

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine