De Filmgek Film van 2015

Nieuwsbericht geplaatst op 25-12-2015 door: Tachyon - bron: Redactie


Het jaar loopt weer ten einde, en elke filmgek moet zich weer vermaken met alle films die tussen kerst en nieuwjaar weer op de tv verschijnen. Waarschijnlijk heb je die ook al duizend keer gezien, dus moeten wij jullie door deze donkere dagen van film heen helpen. Gelukkig is dit ook het moment dat ons jaarlijkse film festijn begint. Deze laatste week van 2015 tot medio januari 2015 mogen wij als gebruikers van filmgek.nl de film van het jaar gaan kiezen. Hiervoor kun je, net als vorig jaar, de speciale nominatiepagina gebruiken. Ook is deze nominatiepagina weer gelinkt aan het forum waar de discussie over je nominaties (en natuurlijk die van de anderen) gevoerd kan worden.

Welke film weet zich dit jaar bij het obscure lijstje van The Dark Knight (2008), Inglourious Basterds (2009), Machete (2010), Sucker Punch (2011), Intouchables (2012), Gravity (2013) en Gone Girl (2014) te plaatsen? Dat kan jij, als lid van Filmgek.nl bepalen! Door jouw vijf beste films van 2013 te nomineren! Mocht je niet tot 5 films komen, mag je natuurlijk ook een lijstje van 2 of 3, of alleen de film die jij het beste vond, nomineren.

Wordt het de nieuwe Star Wars? Of The Martian? Of de nieuwe James Bond, SPECTRE, of misschien juist wel Kingsman: The Secret Service die zich dit jaar "Film van het jaar" mag noemen? Of wordt het The Imitation Game uit 2014, omdat deze pas in 2015 in de Nederlandse bioscoop uit kwam?

Je namelijk kunt alle films nomineren die in 2015 zijn uitgebracht, of in 2015 een première in de Nederlandse Bioscopen heeft gehad. Hierdoor heb je ook een redelijke kans gehad om de film ook daadwerkelijk te zien. Je moet de film natuurlijk wel gezien hebben (er op gestemd hebben) voordat de film kunt nomineren. Dus ga naar de nominatiepagina en kies je beste films van 2015 en nomineer ze!

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine