The Martian (2015)

Alternatieve Titel: The Martian 3D
Regie: Ridley Scott
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Avontuur/SF/Actie
Speelduur: 130 minuten
Met: Kristen Wiig, Jessica Chastain, Matt Damon
meer acteurs
8,2
Tijdens een bemande missie naar Mars wordt astronaut Mark Watney voor dood achtergelaten op de rode planeet. Hij leeft echter nog en moet met minimale middelen zien te overleven.

De film won in 2016 de Golden Globe voor beste comedy- of muziekfilm.


Reacties


2-1-2016 10:43 door: sindala Persoonlijk bericht
Ik heb lang getwijfeld of ik deze wel wilde zien, want Ridley Scotts vorige sciencefictionfilm "Prometheus" vond ik zeer teleurstellend. Op Tachyons aanraden heb ik 'm dan toch maar bekeken en gelukkig maar, want dit is voor mij de beste film van 2015, de enige die ik dit jaar een negen gaf.

The Martian is een prachtig vormgegeven en intelligent geschreven verhaal van een alleen op Mars achtergelaten wetenschapper die telkens nieuwe oplossingen moet verzinnen om in leven te blijven totdat een reddingsmissie arriveert.

7-1-2016 10:49 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Af en toe bedenk je, van te voren bij een film, over hoe dit verhaal nu boeiend verteld kan worden. Een film van meer dan 2 uur over iemand die in zijn eentje moet overleven op een verre planeet.

En soms wordt je dan beloond met een film als The Martian. Een ware "tour du force" van Ridley Scott en Matt Damon! Matt Damon weet van Mark Watney via zijn video-log overleven leuk te maken. Scott weet het prachtig in beeld te krijgen. Een aanrader!

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine