The Bride with White Hair II (1993)

Alternatieve Titel: Bai fa mo nu zhuan II
Regie: David Wu, Ronny Yu
Herkomst: Hongkong
Genre Actie/Romantiek/Drama
Speelduur: 90 minuten
Met: Leslie Cheung, Brigitte Lin, Christy Chung
meer acteurs
9,0
Lien is vergiftigd waardoor ze waanzinnig is geworden en wit haar heeft gekregen. Ze is bezig alle leden van de acht grote clans uit te roeien. Haar geliefde Yi Hang wacht op de Shin Fung berg tot een zeldzame bloem gaat bloeien, waarvan een tegengif kan worden gemaakt. Intussen heeft Lien de vrouw van Yi Hang's neef Kit ontvoerd. Lien wilt deze Lyre hersenspoelen om haar tegen haar eigen man Kit op te zetten.

Gebaseerd op de roman Romance of the White-Haired Maiden van Liang Yusheng uit 1958. Het boek werd meerdere malen verfilmd:

Story of the White-Haired Demon Girl, Part 1 (1959)
Story of the White-Haired Demon Girl, Part 2 (1959)
Story of the White-Haired Demon Girl, Part 3 (1959)
White Hair Devil Lady (1980)
The Bride with White Hair (1993)
The Bride with White Hair II (1993)
The White Haired Witch of Lunar Kingdom (2014)


Reacties


17-5-2005 22:19 door: sindala Persoonlijk bericht
Magnifieke afsluiting van een klassiek wraak/liefde verhaal, zoals ze dat alleen in het verre oosten kunnen maken. Lien, de witte heks die kan vliegen en met haar haren vecht, is werkelijk fantastisch. Geweldige vlieg-, vuurwerk- en vechtkunst. Nieuw in dit deel is de onweerstaanbare, jongensachtige Moon. De volgelingen van Lien zijn prachtig opgemaakt en gekapt. Dit deel is misschien nog wel beter dan het eerste deel, hoewel de siamese tweeling daarin ook niet mis was. Enige minpuntje zijn de twee nogal lullige liedjes, maar dat zie je wel vaker in dit soort films. Daarom nét geen 10, maar wel een dikke 9!

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine