Story of the White-Haired Demon Girl, Part 3 (1959)

Alternatieve Titel: Bai fa mo nu zhuan san ji da jie ju. Story of the White-Haired Demon Girl, the Concluding Episode. Story of the White-Haired Demon Girl (Grand Finale).
Regie: Lee Fa
Herkomst: Hongkong
Genre Martial Art/Avontuur/Romantiek
Speelduur: 120 minuten
Met: Cheung Ying, Law Yim-Hing, Lam Kau
Zhuo Yihang wordt de leider van de Wu Tang-clan, maar de leden van de clan zien zijn geliefde Lian Nichang, een vijand van de clan, niet zitten. Tijdens een gevecht tussen Zhuo Yihang en de ouderen van de clan valt hij per ongeluk ook Lian Nichang aan. Zij voelt zich door hem verraden en door de pijn van het verraad kleurt haar haar wit. Ze besluit zich terug te trekken op de hemelse berg om een leven in eenzaamheid te leiden. Hier verslaat ze diverse bandieten en kungfu-meesters en wordt bekend als de demoon met het witte haar. Zhuo Yihang heeft intussen de clan verlaten om zijn geliefde te zoeken. Als hij haar eindelijk vindt wil ze hem niet vergeven en blijft ze ijskoud tegenover hem. Hij gaat daarna op zoek naar een zeldzame bloem die haar haar weer zwart kan maken in de hoop dat ze dan weer ontdooit. Hij vindt de bloem, maar het probleem is dat de bloem slechts eenmaal in de zestig jaar bloeit, waardoor hij jaren bij de bloem moet blijven wachten.

Gebaseerd op de roman Romance of the White-Haired Maiden van Liang Yusheng uit 1958. Het boek werd meerdere malen verfilmd:

Story of the White-Haired Demon Girl, Part 1 (1959)
Story of the White-Haired Demon Girl, Part 2 (1959)
Story of the White-Haired Demon Girl, Part 3 (1959)
White Hair Devil Lady (1980)
The Bride with White Hair (1993)
The Bride with White Hair II (1993)
The White Haired Witch of Lunar Kingdom (2014)


RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine