The World's End toch naar Nederlandse Bioscopen

Nieuwsbericht geplaatst op 28-8-2013 door: Tachyon - bron: ANP


Het derde deel van de "Cornetto trilogie" van Simon Pegg, Edgar Wright en Nick Frost; de film "The World's End" komt niet in de Nederlandse bioscopen. Dit heeft distributeur Universal Pictures International woensdag laten weten.

Huh?

"The World's End" is het derde en laatste deel van de "Three flavoured Cornetto Trilogy", waarvan de populaire films "Shaun of the Dead" en "Hot Fuzz" ook deel uitmaken. In deze film spelen Pegg en Frost wederom samen als onderdeel van een groep veertigers die een kroegentocht willen afmaken die ze als tieners nooit hebben kunnen afmaken. Terwijl ze van de ene kroeg naar de andere rollen, begint het einde van de wereld.

"Wij verwachten niet dat de film in Nederland haar commerciële doelstellingen kan halen", aldus een zegsvrouw. "Daarom is besloten de film niet uit te brengen."

De film "The World's End" ging in juli in premiëre in Groot Brittanië en kreeg lovende recencies, maar de film deed het financieel minder goed dan voorganger "Hot Fuzz". De film zal komende week in de Verenigde Staten in premiëre gaan.

De Nederlandse fans zijn een petitie begonnen om de film toch in de Nederlandse bioscopen te krijgen. Inmiddels zijn daar meer dan 800 handtekeningen verzameld. In 1997 wist een soortgelijke actie de film "The Frighteners" van Peter Jackson een beperkte release in Nederland te bewerkstelligen. Voor "The World's End" mag het (nog) niet baten. Vandaag reageerde Universal op deze petitie, met de mededeling dat de film niet in Nederlandse Bioscopen uitgebracht zal worden.

 Als je je sterk wilt maken voor een Nederlandse release, teken dan de digitale petitie.

5-9-2013 Update:
Hoewel Universal Pictures eerder nog liet weten de film niet uit te brengen in Nederlands, ondanks de petitie. Lijken ze nu toch aan het kijken te zijn om de film in Nederland uit te brengen. Het wieletje begon te rollen toen Simon Pegg op een nederlandse tweet reageerde (over het feit dat deze niet in nederland zou uitkomen).

Inmiddels hebben dieverse nieuwssites (bijv. nu.nl, filmpjekijken.com) al berichten geplaatst dat Universal Pictures weer aan het twijfelen is geslagen.

19-9-2013 Update:
De nieuwe komedie "The World's End" van regisseur Edgar Wright is vanaf 14 november in de Nederlandse bioscopen te zien. Dat heeft distributeur Universal woensdag bekendgemaakt, ze hebben geen reden gegeven waarom de film toch naar Nederland komt.

Reacties


28-8-2013 09:17 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Zonde! Ik heb me goed vermaakt met de eerste twee delen, en zou graag zien dat dit deel in de bioscopen komt! Ik zet mijn handtekening erbij!

8-9-2013 01:39 door: Mebert Persoonlijk bericht
Ik sluit me daarbij volledig aan!

19-9-2013 14:00 door: sindala Persoonlijk bericht
De nieuwe komedie van acteur Simon Pegg "The World's End" is vanaf 14 november in de Nederlandse bioscopen te zien. Dat heeft distributeur Universal woensdag bekendgemaakt.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine