Scenarist Star Wars VII bekendgemaakt

Nieuwsbericht geplaatst op 16-12-2012 door: Tachyon - bron: Geektyrant

De Amerikaanse schrijver Michael Arndt zal het scenario schrijven voor de zevende Star Wars-film. Arndt won in 2007 een Oscar voor zijn scenario van Little Miss Sunshine (2006) en kreeg een Oscarnominatie voor zijn scenario van Toy Story 3 (2010). Hij schreef ook de scenario’s voor Oblivion (2013), de nieuwe sciencefictionfilm met Tom Cruise en de tweede Hongerspelen-film The Hunger Games: Catching Fire (2013).

Star Wars-bedenker George Lucas verkocht in oktober zijn filmbedrijf Lucasfilm voor vier miljard dollar aan Disney, waardoor de rechten van de Star Wars-franchise, maar ook van films als Labyrinth, Willow en de The Land Before Time-filmreeks naar Disney gaan. Met de miljardenovername wordt Disney ook de nieuwe eigenaar van digitale effectenstudio Industrial Light & Magic (ILM), geluidsstudio Skywalker Sound en videospellenontwikkelaar LucasArts.

Disney is van plan om Star Wars Episode VII in 2015 uit te brengen en delen VIII en IX in de jaren daarna. Lawrence Kasdan, de schrijver van Episode V: The Empire Strikes Back en Episode VI: Return of the Jedi wordt samen met Simon Kinberg (X-Men: The Last Stand, Sherlock Holmes, X-Men: First Class) genoemd als schrijver van de laatste twee delen. Naar verluidt zullen Luke Skywalker, Prinses Leia en Han Solo, de drie hoofdrolspelers uit de oorspronkelijke trilogie terugkeren in de derde trilogie, maar er zijn nog geen overeenkomsten gesloten met Mark Hamill, Carrie Fisher en Harrison Ford, die deze personages in de eerste trilogie vertolkten. Wie de film zal regisseren is ook nog niet bekend gemaakt.

Reacties


2-1-2013 20:23 door: sindala Persoonlijk bericht
Ook al is er nog niet veel over bekend, ik heb de film toch maar alvast HIER toegevoegd.

8-3-2013 10:18 door: jffr Persoonlijk bericht
J.J.Abrams (lost, MI3) zal een Star Wars film gaan regiseren, ben zo benieuwd wat dat wordt!

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine