Nederlands Film Festival barst los

Nieuwsbericht geplaatst op 26-9-2012 door: mrdaan - bron: Nu.nl

UTRECHT - Het Nederlands Filmfestival gaat woensdagavond beginnen.

De 32e editie van het tiendaagse evenement wordt woensdagavond in de Stadsschouwburg Utrecht geopend met de vertoning van de familiefilm Nono, het zigzag kind. Het is de eerste van de 84 filmpremières.

Burgemeester Aleid Wolfsen reikt op de openingsavond de Filmprijs van de stad Utrecht uit, voor de beste debuutfilm van het festival. De winnaar krijgt een beeld van kunstenaar Joost van den Toorn en een geldbedrag van 5000 euro.

Debutanten
Genomineerd zijn de debutanten Judith de Leeuw voor haar film Overal spullen, Aaron Rookus voor de korte film Woensdagen en Jeroen S. Rozendaal voor het portret dat hij maakte van dichter Bart Chabot onder de titel Interzone- gedichten van Bart Chabot.

Actrice Willeke van Ammelrooy ontvangt op de openingsavond het Gouden Kalf voor de Cultuurprijs 2012. Ze heeft zich in de ogen van het NFF-bestuur op bijzondere wijze verdienstelijk gemaakt voor de Nederlandse filmcultuur.

Op de slotavond, vrijdag 5 oktober, worden nog de Gouden Kalveren uitgereikt in 20 disciplines. Terug van weggeweest zijn de categorieën voor beste acteur en beste actrice in televisiedrama.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine