Nieuwe functionaliteit: Persoonlijke Berichten

Nieuwsbericht geplaatst op 5-2-2012 door: Tachyon - bron: redactie


Zoals altijd is de redactie van Filmgek.nl op de achtergrond hard bezig om nieuwe functionaliteit te ontwikkelen. De afgelopen weken hebben we hard gewerkt om het mogelijk te maken dat je persoonlijke berichten kunt sturen naar je mede Filmgek gebruikers.

 

Berichten weergeven

Misschien is het je al opgevallen, dat er in je persoonlijke menu (als je ingelogd bent) een nieuwe optie is verschenen "| Berichten (0) |". Als je daarop klikt ga je naar je persoonlijke berichten pagina. Daar kun je alle discussies terugvinden die je met andere gebruikers hebt. Het getal (tussen de haakjes) geeft het aantal berichten aan die naar jou zijn verstuurd en die je nog niet hebt gelezen.

In het rechterblok zie je alle conversaties, of te wel onder het kopje "ongelezen" (discussies met berichten die je nog niet hebt gelezen) of "gelezen" (discussies waarvan jij alle berichten al gelezen hebt).

 

Berichten versturen

Okay, nu weet je hoe je je berichten moet lezen, maar hoogstwaarschijnlijk heb je er nu nog geen. Hoe kun je persoonlijke berichten sturen naar andere gebruikers?

  1. Op de profiel pagina van elke gebruiker, zie je rechtsboven en blok met de titel "Berichten", daar vind je een link om een persoonlijk bericht te sturen naar die gebruiker. Je kunt de profiel pagina van een andere gebruiker vinden door waar dan ook te klikken op de gebruikersnaam (bijvoorbeeld op de statistieken pagina)
  2. Overal waar je een reactie kunt geven (bij films, nieuws en in het forum) zie je een icoontje Persoonlijk bericht als je daarop klikt, ga je direcht naar je berichten pagina waar je een berichtje kunt schrijven naar die gebruiker.

 

E-mails bij nieuwe berichten

Je bent (helaas) niet altijd ingelogd op Filmgek.nl, maar als je wilt kun je wel altijd op de hoogte gehouden worden als iemand jou een persoonlijk bericht stuurt. In je persoonlijke opties kun je aangeven dat je een e-mail wilt ontvangen op het moment dat een andere gebruiker je een persoonlijk bericht stuurt.

Je kunt de instelling vinden bij je profiel, kies daar "bewerk mijn profiel" en daarna "instellingen (beta)". Onderin vind je daar de optie "E-mail ontvangen bij een persoonlijk bericht". Als je de optie selecteert, ontvang je een e-mail bij elk persoonlijk bericht dat aan jou gericht is. Mocht je geen e-mails meer willen ontvangen, kun je de optie altijd weer uitzetten.

 

Mocht je nog vragen hebben, of een probleem vinden, dan horen we het graag. We hebben de afgelopen dagen deze nieuwe functionaliteit grondig getest maar we sluiten niet uit dat er nog zaken zijn die voor verbetering vatbaar zijn.

 

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine