Michael Jackson overleden

Nieuwsbericht geplaatst op 26-6-2009 door: Tachyon - bron: Rotten Tomatoes

Michael Jackson


29-8-1958

25-6-2009


In de nacht van donderdag op vrijdag is, Michael Jackson overleden. De "The King of Pop" was niet alleen verantwoordelijk voor grootste muziek, maar heeft ook in diverse films gespeeld. Zijn eerste optreden op het witte scherm was "The Wiz" in 1978. Later speelde hij nog onder de regie van Francis Ford Coppola in het zwakke "Captain EO". Recentelijk speelde hij nog een paar kleine rolletjes in "Men in Black" en "Men in Black 2".

Michael Jackson was echter wel verantwoordelijk voor de eerste 'echte' video clip met "Thriller", geregisseerd door John Landis, die het genre helemaal op de kop zette als een 'korte film'. Latere videoclips werden vaak geregisseerd door bekende regisseurs waaronder Martin Scorsese, George Lucas en John Singleton. Ook werden speelden vaak acteurs en actrices cameo's in zijn videoclips.

Waar Michael Jackson aan is overleden is nog niet bekend. Het is wel bekend dat hij een obscure vorm van huidkanker had. Hij was momenteel bezich om zich voor te bereiden voor een serie optredens in Londen.

Reacties


26-6-2009 10:39 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Een hartstilstand volgens mij... Vannacht waren er nog berichten over zelfmoord, in de ochtend zie ik deze nergens meer terug...

26-6-2009 13:23 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Hij had medicijnen voor zijn aandoening... misschien een overdosis... bewust of onbewust?

Ach het nieuws is groot genoeg daar zullen we nog dagen het fijne over horen...

26-6-2009 16:21 door: sindala Persoonlijk bericht
Erg jammer dat hij overleden is. Ondanks de negatieve verhalen van de laatste jaren blijft hij toch een van de grootste zangers uit de geschiedenis. En zijn vernieuwende videoclips zullen waarschijnlijk over tientallen jaren nog bekeken worden, denk ik. Mijn favoriete filmpje van hem is Scream (ik blijf natuurlijk een sciencefiction-fan), maar ook bekende clips als Thriller, Beat it en Bad zijn nog steeds erg goed.

26-6-2009 18:04 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Knullig als wij nederlanders zijn.. de meest gehoorde reactie: "We hebben net kaartjes gekocht voor zijn concert in Londen... Hoe krijgen we ons geld terug?".

Soms baal ik wel van onze mentaliteit.

26-6-2009 22:36 door: sindala Persoonlijk bericht
Nou, of dat typisch Nederlands is? Eerder typisch Hollands, lijkt mij zo... of is dat wel erg chauvinistisch opgemerkt van deze zuiderling?

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine