Reboots: The Sequel

Nieuwsbericht geplaatst op 3-6-2009 door: Tachyon - bron: Redactie


Dachten we afgelopen weekend nog een volledig lijstje te geven met alle 'reboots' waar Hollywood mee bezig was. Kunnen we vandaag weer een nieuwe lijst presenteren. Zoals ik al waarschuwde, de kassuccessen van "Star Trek" en "The Dark Knight" geeft de filmindustrie naast de 'sequel' een nieuwe mogelijkheid om zo veel mogelijk dollars te incasseren.

De volgende 5 films kunnen aan je reboot-lijstje worden toegevoegd.


Wall Street
Shia LaBeouf (ja die van de reboot van Indiana Jones!) en Javier Bardem nemen het op tegen Michael Douglas in een vervolg op "Wall Street". Douglas zal zijn rol als Gordon Gekko weer opnemen, en Shia speelt de rol van zijn ambitieuse protegé en verloofde van Gekko's dochter. Bardem speelt de slechterik in de film, een Hedge Fund manager die grote risico's neemt en over lijken gaat. Wall Street 2 zal in augustus starten en staat gepland om in februari 2010 uit te komen.

Total Recall
Blijkbaar hebben de hoge directeuren in Hollywood moeite met het snappen van het origineel (nou ja origineel, gebaseerd op het boek "We Can Remember It for You Wholesale" van Philip K Dick). Er komt namelijk een 'remake' van "Total Recall", een zogenaamde 'contemporised adaptation' (lees versimpelde versie) moet gaan worden. Het origineel uit 1990 van Paul Verhoeven met Arnold Schwarzenegger en Sharon Stone was een kassucces en is sindsdien een grote culthit.

21 Jump Street
Jonah Hill (bekend als Seth uit Superbad) is bezig met het script van een verfilming van de tv-serie "21 Jump Street". De populaire serie uit de jaren tachtig (met o.a. Johnny Depp) vertelde over een groepje jonge agenten die gespecialiseerd waren in 'youth crimes' op scholen. De bedoeling is om een hardere ruigere versie te maken dan de originele serie. Er wordt gespeculeerd over een cameo van Johnny Depp als zijn originele rol, agent Tom Hanson.

Scream
Blijkbaar zijn 'de Arquettes' (Courtney Cox & David) in onderhandeling over een nieuwe film in de Scream serie. Momenteel zijn er al 3 films die een jaar of tien geleden samen met de "I know what you did..." serie een reboot gaven het slasher genre. In de planning staat een nieuwe trilogie die het totaal op 6 moet brengen. Het is nog onduidelijk of het een remake van de eerste drie gaat worden, of gewoon deel 4 tot en met 6.

Flight of The Navigator
Na de remake van "Tron" en het succes van de vergelijkbare "Race To Witch Mountain" wil Disney de film uit 1986 opnieuw maken. Het origineel deed het niet eens goed in de bioscoop maar was een groot succes in de videotheek. Brad Copeland (van Wild Hogs) is bezig met het script.en als grote cliffhanger (net als in de Soaps)...

Cliffhanger
Net als met "Star Trek" moet de reboot van Cliffhanger een jonger team van klimmers introduceren (in wat? het is geeneens een serie!). Of Sylvester Stallone zijn opnieuw mee gaat doen is nog niet bekend.

 

Reacties


3-6-2009 23:00 door: mrdaan Persoonlijk bericht
haha en ik vrees dat het ook niet de laatste films zijn die voor dit topic in aanmerking komen.

3-6-2009 23:52 door: Tachyon Persoonlijk bericht
*zucht*

dat vrees ik ook.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine