The Eligible Bachelor (1993)

Regie: Peter Hammond
Herkomst: Verenigd Koninkrijk
Genre Tv-film/Misdaad/Mysterie
Speelduur: 104 minuten
Met: Jeremy Brett, Edward Hardwicke, Rosalie Williams
meer acteurs
9,0
Na een mysterieuze verdwijning wordt de hulp van Sherlock Holmes ingeroepen. De meesterspeurder ontdekt dat dit niet de eerste verdwenen vrouw van zijn client is.

Vijfde en laatste Britse Sherlock Holmes-film met Jeremy Brett als Sherlock Holmes, gebaseerd op het verhaal "The Adventure of the Noble Bachelor" van Arthur Conan Doyle.


Reacties


7-8-2015 22:10 door: sindala Persoonlijk bericht
Dit is een van de allerbeste Sherlock Holmes-verfilmingen die ik heb gezien. De film is gebaseerd op Arthur Conan Doyles vrijwel nooit verfilmde "The Noble Bachelor". Volgens IMDb is dit verhaal slechts tweemaal verfilmd, de eerste was uit 1921 met Eille Norwood als Sherlock Holmes.

The Eligible Bachelor volgt het oorspronkelijke verhaal in het begin vrij trouw, maar legt meer de nadruk op de vrouwenrollen. Verderop in de film zitten elementen die dan wel niet in het verhaal zaten, maar de film volgens mij alleen nog maar sterker maken. Sherlocks wanhoop omdat hij na de dood van Moriarty nooit meer een waardige opponent denkt te vinden zat niet in het verhaal, maar geeft Jeremy Brett wel de kans om als acteur te schitteren. Ook de vrouwenrollen worden stuk voor stuk zeer sterk neergezet. De locaties, kostuums en makeup zijn geweldig, maar het grootste pluspunt is toch wel het verhaal, dat tot en met de gewelddadige ontknoping zeer spannend blijft.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine