Grizzly II: The Concert (1983)

Alternatieve Titel: Grizzly 2. Grizzly II: The Predator.
Regie: André Szöts
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Thriller/Muziek/Horror
Speelduur: 97 minuten
Met: Steve Inwood, Deborah Raffin, John Rhys-Davies
meer acteurs
6,0
Nadat stropers een aantal van zijn soortgenoten hebben afgeslacht valt een grote grizzlybeer de bezoekers aan van een concert in het nationaal park.

De eerste Grizzly-film bracht 39 miljoen dollar op, 50 keer het budget, en het was de succesvolste onafhankelijke film van 1976. Er waren dus al snel plannen voor een vervolg. Edward L. Montoro, de producent van de eerste film, gaf scenarist David Sheldon de opdracht een vervolg te schrijven, maar Montero kreeg niet genoeg geld bij elkaar om de film op te nemen. Producent Joseph F. Proctor stapte erin en samen met de Hongaarse producente Suzanne C. Nagy werd de film in 1983 in Hongarije tijdens het Fenevad Fesztivál (The Wild Beast Festival) met Nazareth, Set the Tone en Toto Coelo opgenomen. Tijdens het filmen verdween minstens 2 miljoen, mogelijk in de zakken van producent Proctor, die bij meerdere filmprojecten van verduistering werd verdacht. Door geldproblemen werd de film niet afgemaakt en in 1987 kocht Cannon Films de incomplete film, maar de filmstudio kreeg grote geldproblemen en de film werd nooit uitgebracht. In 2007 verscheen een bootleg-workprint-versie van de film op internet.

De film heeft veel muziek van Michael Jackson en live-optredens van Toto Coelo en andere artiesten, maar is heden ten dage vooral bekend door de optredens van de destijds 16-jarige Laura Dern, 17-jarige Charlie Sheen en 22-jarige George Clooney. Het was voor alle drie de acteurs hun eerste film.


Reacties


19-12-2016 21:28 door: sindala Persoonlijk bericht
John Rhys-Davies was geweldig als de berenjager. Ook leuk om de piepjonge Laura Dern, George Clooney (die net lekker met elkaar bezig zijn als de beer er aan komt) en Charlie Sheen te zien, maar ze hebben alle drie maar weinig speeltijd. Verder is dit gewoon het verhaal van Jaws, maar dan in een bos. De kwaliteit van de film is niet denderend (het is tenslotte een bootleg) en de vele muziekoptredens tussendoor leiden bovendien erg af.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine