Terminator 2: Judgment Day (1991)

Alternatieve Titel: T2
Regie: James Cameron
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre SF/Actie
Speelduur: 133 minuten
Met: Arnold Schwarzenegger, Edward Furlong, Linda Hamilton
meer acteurs
7,4
Er komt weer een terminator uit de toekomst om John Connor te vermoorden voordat hij het verzet gaat leiden tegen de machines. Het oudere model T-101 gaat John beschermen tegen de nieuwe, van vloeibaar metaal gemaakte, T-1000 (Robert Patrick).

Speelfilmdebuut van Edward Furlong.


Reacties


27-9-2010 14:53 door: sindala Persoonlijk bericht
Ik heb onlangs de director's cut van T2 gezien, en die heeft een paar leuke aanvullende scenes, hoewel ze eigenlijk wel terecht uit de uiteindelijke film zijn gehaald omdat ze weinig toevoegen. De scenes met Michael Biehn en de haperende T-1000 waren leuk maar niet echt noodzakelijk voor het verhaal. Het herschrijven van de geheugenchip van de T-800 (die uit Arnie's hoofd wordt gehaald) was ook niet echt nodig, maar zag er wel sterk uit. Hierbij was ook James Camerons commentaartrack erg nuttig, want hij vertelt precies hoe ze dit hebben kunnen filmen zonder computereffecten (ik heb het maar tussen spoilertags gezet voor wie niet wil weten hoe ze de scene hebben gemaakt).
spoiler:
Gefilmd met een nephoofd en Linda Hamilton op de voorgrond, en met als zogenaamd spiegelbeeld (maar in feite een lijst zonder spiegel) Arnold Schwarzenegger en Leslie Hamilton (Linda Hamiltons tweelingzus!) op de achtergrond.


RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine