Suicide Squad (2016)

Alternatieve Titel: Task Force X
Regie: David Ayer
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Misdaad/Actie
Speelduur: 123 minuten
Met: Viola Davis, Margot Robbie, Cara Delevingne
meer acteurs
6,4
De geheime overheidsdienst A.R.G.U.S. recruteert topmisdadigers in de gevangenissen om in ruil voor strafvermindering zeer gevaarlijke opdrachten uit te voeren.

Gebaseerd op de stripverhalen van John Ostrander.


Reacties


6-12-2016 10:38 door: Tachyon Persoonlijk bericht
De DC film die, samen met Batman vs Superman, het DC "extended cinematic universe" moet opzetten als tegenhanger van Marvel. Voordat de film uitkwam werd je geteased met leuke hippe trailers die vooral gericht zijn op de humor in de film en het feit dat ze in plaats van superhelden een groepje slechterikken bij elkaar plakken om de wereld te redden.

De film pakt uit met een groot ensemble van 8 slechterikken en een goeierik die ze begeleid, maar eigenlijk wordt er maar op 3 man gefocussed. Rick Flag (gespeeld door Joel Kinnaman) de kolonel die de Suicide Squad begeleid/in de gaten houdt. Maar dient eigenlijk ook alleen om het plot vooruit te duwen. Deadshot (Will Smith) krijgt ook genoeg tijd in de film... waarom? uh... om zijn salaris te benutten? omdat Deadshot de meeste fans heeft? Ik weet het niet, maar het gaat wel ten koste van de andere karakters. Als laatste krijgt Margot Robbie als Harley Quinn ook voorrang op de rest van het team. Maar dat vind ik niet erg, want ze weer Harley heel goed neer te zetten. Daarmee is ze meteen het beste punt van de film, waar de andere karakters nogal kleurloos en eendimensionaal worden neergezet, speelt Margot de rol van haar leven. Als partner van de Joker (Jared Leto met een aardige bijrol) overtreft ze zelfs hem.

Het verhaal is er eentje uit een dozijn van clichematige superhelden films, maar voldoet aan alle eisen qua slechterikken, actie en, natuurlijk, de eindbaas. Geen minpunten hier, maar ook geen pluspunten.

Tsja, en dan komt het onvermijdelijke vergelijken met Marvel. Leuk is wel dat ze wel verbindingen leggen met Batman en de toekomstige Justice League films en andere leuke hints. Maar zoals ik al bij Batman vs Superman schreef, het Marvel universum heeft nog steeds mijn persoonlijke voorkeur. De humor (die ik eigenlijk ook veel meer in deze film had verwacht) van hun films blijft beter dan het "grimmige realisme" van het DC universum.

Dus eigenlijk een 6je, maar door de geweldige Harley toch zeker een 7.

20-5-2019 01:18 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Ik sluit me bijna in het geheel aan bij wat Tachyon uitgebreid weergegeven heeft behalve in de score. Ik blijf namelijk bij een zesje hangen. Misschien is het vanwege het feit dat ik deze film hoog op mijn "to see"lijst had en hem nu pas (3 jaar na de release) gezien heb en simpelweg teleurgesteld ben. Hoge verwachtingen gewekt en natuurlijk Margot Robbie als een rawrrr Harley Quinn (ja ik ben een jongen, get over it). Performances zijn heel erg ok, helemaal niks mis mee, maar feit blijft helaas dat David Ayer maar 6 weken had om een script in elkaar te flansen, en eerlijk is eerlijk: dat zie je. Onsamenhangend geheel, weinig tot geen en beperkte backstories en vaak bijeen geschraapt. Marvel doet dat toch een stuk beter en heeft daarom ook mijn persoonlijke voorkeur. Door de goeie special effects en performances (Robbie, Smith, Kinnaman, uiteraard Leto en de altijd sterke Davis) toch nog een zesje. Maar man man man wat had dit zoveel beter kunnen zijn.

31-5-2019 19:35 door: sindala Persoonlijk bericht
Tony Clifton schreef:
Marvel doet dat toch een stuk beter en heeft daarom ook mijn persoonlijke voorkeur.

De samenhang van alle films is bij Marvel inderdaad beter, maar ik ben het er niet mee eens dat Marvel het in het geheel beter doet. Natuurlijk wel in poenpakken, maar qua sfeer, verhaal en acteerwerk steken DC's Batman-films (behalve die twee Joel Schumacher-filmpjes) toch wel ver boven alle andere superheldenfilms uit, vind ik. En dan heb ik het nog niet eens over de op zichzelf staande geweldige DC Comic-verfilming V for Vendetta. Natuurlijk heeft Marvel ook z'n toppers, zoals Blade, X-Men en Iron Man, maar ik sla de Batman-films van Tim Burton en Christopher Nolan toch nog wat hoger aan.

Al met al vind ik DC dus zeker niet minder dan Marvel. DC heeft natuurlijk wel als voordeel dat de van oudsher bekendste superhelden Superman, Batman en Wonder Woman uit hun stal komen. Marvel heeft de laatste 20 jaar natuurlijk flink aan de weg getimmerd, maar was daarvóór toch vooral bekend van Spider-Man en misschien nog de Hulk.

2-6-2019 23:47 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Als reactie op Sindala: ik zal nooit en te nimmer schamperen over de kwaliteiten van Tim Burton (sprookjes master extraordinaire) en Christopher Nolan (hoogleraar in het fantastische en ongelofelijke geloofwaardig houden zonder de aandacht en de spanning uit het oog te verliezen). Beide regisseurs behoren tot mijn all-time heroes. Daarnaast wil ik geen voorkeur hebben tussen Marvel en DC. Geen van hen is beter, ze zijn alleen anders, verschillend. De studio's met hun "Marvel Universe", waarin films op een bepaalde volgorde uitgebracht worden en zo toewerkt naar een apotheose, verspreid over een aantal jaren, hebben een (commercieel) schot in de roos. En daar is niks mis mee. De filmstudio's die de DC-Comics rechten in handen hebben proberen naar mijn gevoel (helaas) te snel een inhaalslag te maken waardoor ze niet de kwaliteit afleveren die DC-Comics verdient. In het geval van deze Suicide Squad hebben ze goud in hun handen, maar het wordt afgeraffeld. Terwijl als ze simpelweg begrepen hadden dat de Marvel Universe reeks op zijn eind loopt, een beetje geduld gehad hadden en daarin hun eigen plan getrokken hadden (in plaats van "te snel teveel willen inhalen") ze nog jarenlang dominante kassuccessen hadden kunnen neerzetten. Wat mij betreft een slechte strategische keuze van die studio's, en dus niet DC-Comics zelf. DC heeft genoeg pareltjes waar we met een goed beleid nog jarenlang van zouden kunnen genieten. Als de geldwolven.. ehhhh studio-execs dat nu alleen maar willen inzien.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine