Earthquake (1974)

Regie: Mark Robson
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Avontuur
Speelduur: 129 minuten
Met: Charlton Heston, Ava Gardner, George Kennedy
meer acteurs
6,0
Hollywood-rampenfilm met het geijkte patroon volgens towering inferno, maar dan toegepast op een aardbevingsscenario in Los Angeles.

Special effects waren alleen voor de tijd waarin de film gemaakt is bijzonder.


Reacties


12-6-2011 21:12 door: sindala Persoonlijk bericht
Mooie effecten en een overtuigende sterrencast. Sommige verhaallijntjes zijn misschien wat overdreven, maar over het algemeen waren de personages overtuigend en hun gedrag tijdens een grote ramp werd realistisch neergezet.

Wel raar dat RTL4 een paar minuten uit de film heeft geknipt. Het betreft een zeker heden ten dage weinig schokkende scene waarbij Jody (Marjoe Gortner) probeert Rosa (Victoria Principal) aan te randen. In RTL's versie roept Rosa om hulp maar worden haar vrienden door Jody gedwongen verder te rijden. Dan zou de betreffende scene moeten volgen maar omdat deze is verwijderd zie je ineens Rosa bij haar vrienden in de auto uit zitten huilen.

Erg raar, zeker omdat een veel brutere scene enkele minuten eerder in de film wel gewoon werd vertoond.

13-6-2011 12:52 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Waarschijnlijk hebben ze zonder te weten een gekuiste versie gekocht. Of die was goedkoper.

13-6-2011 19:40 door: sindala Persoonlijk bericht
Ik was nieuwsgierig wat er was weggeknipt, daarom heb ik het betreffende fragment even op YouTube bekeken (Earthquake Movie Part 11 - 1:34 tot 2:49).

In het verwijderde stukje komt geen bloot voor, alleen geweld. Dit geweld valt echter in het niet bij een drievoudige moord een paar minuten eerder, daarom vond ik het zo raar dat juist dit stukje was verwijderd.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine