Stoker (2013)

Regie: Park Chan-wook
Herkomst: Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten van Amerika
Genre Thriller/Drama
Speelduur: 98 minuten
Met: Mia Wasikowska, Nicole Kidman, Dermot Mulroney
meer acteurs
8,4
Als India Stoker haar vader verliest in een auto-ongeluk komt oom Charlie, waarvan ze het bestaan niet wist, voor haar en haar onevenwichtige moeder zorgen. Ze begint al gauw te vermoeden dat hij dit doet om er zelf beter van te worden, maar toch wordt de eenzame jonge vrouw verliefd op hem.


Reacties


25-4-2013 09:58 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Ik had vooraf lage verwachtingen van de film, te meer omdat ik geen fan van ben van het genre horror. Echter, van het horror-aspect heb ik totaal geen last gehad. Ook mijn eerdere vermoeden dat Stoker een verwijzing is naar Bram Stoker, de auteur van Dracula, bleek ongegrond te zijn. Immers Dracula komt niet voor in het verhaal. Hoewel... Ik meen wel enkele suggesties en verwijzingen te hebben opgepikt.

Stoker is een fantastisch mooi modern sprookje voor volwassenen. Er hangt een mysterieuze bijna erotische sfeer in de film. Mia Wasikowska speelt een fantastische rol en hetzelfde kan gezegd worden over Nicole Kidman en Matthew Goode. Hoewel de film zich in het heden afspeelt, heeft de film de sfeer van de jaren 50. Met veel aandacht voor detail, wat me deed denken aan de film A Single Man (waar Goode ook in speelt). Tot slot is de soundtrack erg mooi, met als hoogtepunten de scene aan de piano en het dansen op het nummer Summer Wine van Nancy Sinatra en Lee Hazlewood.

10-1-2014 18:14 door: putdeksel Persoonlijk bericht
Erg goede film! Ben onder de indruk van de acteerprestaties van Mia wasikowska. De horror is ver te zoeken en ik zou deze film dan ook eerder als thriller bestempelen.



1-12-2015 20:12 door: Mebert Persoonlijk bericht
Waanzinnig!

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine