A Single Man (2009)

Regie: Tom Ford
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Drama
Speelduur: 99 minuten
Met: Matthew Goode, Julianne Moore, Colin Firth
meer acteurs
7,4
Los Angeles, 1962. George heeft moeite zijn leven weer op de rails te krijgen na de dood van zijn partner. De jonge Kenny is een student van George die worstelt met zijn identiteit. Hij bemerkt in George een gelijkgestemde en achtervolgt hem.

Een romantisch verhaal over liefde, eenzaamheid en het belang van de kleine momenten in het leven. Gebaseerd op een roman van Christopher Isherwood uit 1964.


Reacties


10-2-2010 00:32 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Een absolute aanbeveling! Dat Tom Ford in zijn debuut als regisseur gevoel heeft voor esthetiek mag duidelijk zijn! Je merkt dat de film tot in de puntjes mooi is. Bijvoorbeeld het stijve pak (= een maatpak) wat George aan heeft, het prachtige huis waar George in woont en ook de mensen die hij tegenkomt zijn erg mooi. En alles in de sfeer van de jaren 60.

spoiler:
In de Volkskrant las ik wel een aardig stuk hierover. De mensen zijn zo mooi, omdat alles mooi lijkt op de dag dat je wil sterven. Dat maakt het afscheid ook zo moeilijk. De jongen uit zijn klas lijkt een engel die hem wil redden.


Het is zeer prettig dat de regisseur tijd heeft genomen bepaalde momenten op de kijker te laten inwerken. Close ups en muzikale ondersteuning helpen hierbij zeker. Het maakt de film wel wat traag, wat mij totaal niet stoorde.

Tot slot een opmerking over het kleurgebruik. Fantastisch hoe de stemming van George wordt weergegeven aan de hand van veel kleur tot haast een zwart/wit weergave. Erg mooi.

28-2-2010 22:59 door: evdnelzen@hotmail.com Persoonlijk bericht
Ik sluit mij geheel aan bij mrdaan. Prachtfilm. Als de liefde tussen deze twee mannen u niet aangrijpt dan is er iets mis. Heel overtuigend. Wellicht heeft het ook iets te maken met de buitengewoon mooie mensen in deze film (in buitengwoon goede kleding, maar dat is logisch met regisseur Tom Ford)

11-9-2018 19:52 door: coravelt Persoonlijk bericht
Geweldig geacteerd! Wel langzame film, maar veel aandacht voor detail, zoals de manier waarop de ogen gefilmd worden. Bijna literaire film.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine