Star Trek Into Darkness (2013)

Alternatieve Titel: Star Trek 2
Regie: J.J. Abrams
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre SF/Actie
Speelduur: 129 minuten
Met: Chris Pine, Zachary Quinto, Karl Urban
meer acteurs
7,2
Nadat de crew van de Enterprise een niet te stoppen kracht binnen de gelederen van de Federatie vindt, leidt Kirk een zoektocht in een oorlogsgebied om een éénmans-massavernietigingswapen te pakken te krijgen.

Vervolg op Star Trek over de vroege belevenissen van de nog jonge bemanning van de USS Enterprise.


Reacties


8-12-2012 12:38 door: Tachyon Persoonlijk bericht
De nieuwe trailer ziet er weer vet uit...

14-6-2013 22:54 door: sindala Persoonlijk bericht
Spectaculaire actiefilm met prachtige 3D-beelden, die zeker op het IMAX-scherm een meerwaarde aan de film geven. Wel jammer dat er weinig bezieling in de film zit, waardoor het Star Trek-gevoel maar af en toe doorkomt. Ook werden veel bekende beelden uit eerdere films bijna één op één gekopieerd in deze film. Al met al een weinig originele maar zeker heel vermakelijke film die er bovendien erg goed uit ziet.

Overigens vond ik het zeker voor een Hollywoodfilm opvallend dat het geweld vaak net buiten beeld of ergens in de verte plaats vindt. Dat vond ik niet erg, maar het was best opmerkelijk in deze tijd waar alles realistischer en harder schijnt te moeten zijn.

17-6-2013 19:36 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Ook hier een reboot van een filmserie die het goed doet aan de boxoffice, maar voor mij persoonlijk eigenlijk niets meer te maken heeft met Star Trek... Als je de namen veranderd (en een aantal iconische vormen zoals die van de Enterprise) is het een strakke, snelle, actievolle Sciende Finction film. Soort van Cowboys in space.

Als je verwacht dat er nog iets van Roddenberry's gedachtegoed in zit, kun je beter Next Generation gaan kijken. Dat is alleen maar lastig voor Abrams en hij schuift dit dan ook maar weg voor meer actievolle scenes. Abrams weet dus geen link te leggen met een halve eeuw aan materiaal. Hij probeert het nog wel door in een aantal hommages te doen aan bekende Star Trek scene's, maar zoals sindala al schreef, er zit geen ziel in.

20-6-2013 14:19 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Ik ben geen grote Star Trek fan, maar ik kan me wel vinden in bovenstaande. Het verhaal is gewoon een 13 in een dozijn doorsnee Hollywood Science Fiction film. Kirk is weinig geloofwaardig als charismatische kapitein. Het is een onbezonnen ventje, die ik niet als kapitein zou willen.

Visueel gezien is de film prachtig! Zeker in IMAX 3D.


20-6-2013 16:13 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Yup de IMAX 3D was visueel inderdaad prachtig!

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine