Star Trek (2009)

Alternatieve Titel: Star Trek: The Future Begins
Regie: J.J. Abrams
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre SF
Speelduur: 126 minuten
Met: Chris Pine, Simon Pegg, Eric Bana
meer acteurs
7,4
Prequel op de vorige Star Trek-films, waarin de vroege carrières van James T. Kirk (Chris Pine), Spock (Zachary Quinto), Montgomery Scott (Simon Pegg), Amanda Grayson (Winona Ryder), Nyota Uhura (Zoe Saldana), Leonard McCoy (Karl Urban), Hikaru Sulu (John Cho), Pavel Chekov (Anton Yelchin) en kapitein Pike (Bruce Greenwood) worden behandeld.


Reacties


15-6-2009 00:02 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Als semi-trekkie is dit een lastige. Ze doen er alles aan om juist niet vergeleken te hoeven worden met de series en de 'oude' films, tot aan een 'alternatieve tijdlijn' aan toe. Maar gelukkig zitten er zeker genoeg 'gniffel' momenten voor de oude garde. Iedereen krijgt wel zijn onliner (I'm a docter Jim, not a scientist!) en iedere nieuwkomer doet zijn best om zijn 'origineel' te benaderen.
De film zelf is een groot aktie-vehicel, met space battles, parachutespringen vanuit de ruimte en net zoveel klappen als een rocky film. Ik heb me zeker vermaakt.

15-6-2009 00:14 door: sindala Persoonlijk bericht
Ik ben het helemaal met Tachyon eens en heb weinig aan zijn commentaar toe te voegen. Karl Urban als dr. McCoy was werkelijk perfect, en de rest van de jonge cast deed het ook erg goed. De effecten en beelden (zeker van de ruimtegevechten) waren erg mooi, maar het schokkerige camerawerk was helaas wat minder. Toch heb ik me prima vermaakt en kijk ik al uit naar een eventueel vervolg.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine