Gravity (2013)

Regie: Alfonso Cuarón
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika, Verenigd Koninkrijk
Genre Drama/Thriller/Avontuur
Speelduur: 90 minuten
Met: George Clooney, Sandra Bullock, Ed Harris
7,7
Dr. Ryan Stone gaat voor het eerst de ruimte in samen met de ervaren astronaut Matt Kowalsky, die na deze vlucht met pensioen gaat. Tijdens een routine ruimtewandeling slaat het noodlot toe: hun ruimteshuttle wordt vernietigd en ze zweven alleen door de ruimte. Zonder contact met de Aarde hebben ze alleen elkaar, terwijl ze steeds dieper de ruimte in zweven.


Reacties


18-10-2013 23:48 door: Tachyon Persoonlijk berichtWow.
1-11-2013 11:57 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Erg mooi! Ik was vooraf wat sceptisch of twee mensen in de ruimte sterk genoeg zijn om een hele film mee te vullen... het antwoord: JA!

17-11-2013 21:23 door: sindala Persoonlijk bericht
Tachyon schreef: Wow

Inderdaad... Wow.

21-2-2014 23:02 door: Sebo Persoonlijk bericht
Was wel benieuwd naar de 'filmgekfilm van 2013', maar dat viel me niet helemaal mee, zeg. Goed, de visuals waren erg goed gedaan, maar de rest was verschrikkelijk. En ik ben geen astrofysicus, maar volgens mij klopte er het een en ander niet.

22-2-2014 21:01 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Ik heb hem gezien 3D in de bioscoop, wetende dat er nogal wat wetenschappers waren die problemen hadden met het haar van Sandra (dus ja, er klopt het een en ander niet).

Maar de rollercoaster die ik daar mee maakte drukte dat naar de achtergrond. De visuele aspecten waren schitterend, het verhaal en de spanningsbogen waren goed dus ik heb me geen seconde afgevraagd of haar haar wel zo moest zitten in nul-G.

Ik weet niet of jij de film ook in de bioscoop heb gezien, maar ik kan me voorstellen dat deze film op TV in 2D een hoop van de wow-factor verliest.

23-2-2014 15:32 door: Sebo Persoonlijk bericht
Dat van het haar had ik nog niet eens gezien... Ik zag de 'wow' wel, ondanks dat ik hem in 2D zag, en ik geloof ook wel dat dat nog indrukwekkender in groot 3D zal zijn, maar voor mij is dat niet genoeg. En wat ik verder zag was een heel erg onwaarschijnlijk verhaal (Hoe kan het Chinese station een baan krijgen die precies goed is om de dampkring binnen te vliegen?), vol met one-liners, en hier een daar een natuurkundige fout, soms op cruciale momenten (waarom zou Clooney wegdrijven als hij loslaat, en er geen verschil in snelheid tussen hem en Bullock is?)

23-2-2014 16:45 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Clooney heeft zo'n ego dat ie zijn eigen zwaartekrachtveld genereert?

25-2-2014 08:22 door: sindala Persoonlijk bericht
Ik ben het met Sebo wel eens dat de gebeurtenissen onwaarschijnlijk zijn. Hun spaceshuttle wordt vernietigd en ze zweven vrij in de ruimte, dan is het waarlijk een wonder dat ze het ISS bereiken. En daarna ook nog even overspringen naar het Chinese ruimtestation lijkt me helemaal onmogelijk. Maar goed, het is maar een film. Zoals Tachyon al schreef is dit wel echt een film die je 3D in de bioscoop moet zien en de werkelijke hoofdrolspeler in "Gravity" is niet een acteur maar de Aarde. Nooit heeft onze blauwe planeet er zo mooi uitgezien op het scherm en je hebt echt het gevoel dat je zelf in de ruimte bent. Dat je anderhalf uur het gevoel hebt werkelijk in een andere wereld te zijn is voor mij de grootste verdienste van deze film. Sinds "Avatar" heb ik dat gevoel nooit meer gehad, hoewel ik in de tussentijd best veel 3D-films heb gezien.

31-3-2014 07:09 door: prins Persoonlijk bericht
Gravity is een zeer mooie film

31-3-2014 09:28 door: Tachyon Persoonlijk bericht
prins schreef:
Gravity is een zeer mooie film


En zo is het!

1-10-2014 02:09 door: Mebert Persoonlijk bericht
Ik denk dat we er een leuke documentaire bij kunnen maken: de missers in Gravity, door André Kuipers, Ruimtevaarder.

Zonder een aantal van die missers was deze film absoluut in mijn top 10 gekomen.

20-7-2015 11:26 door: FritsFlits Persoonlijk bericht
Deze film is een weergaloze bioscoopervaring precies zoals Tachyon zegt.
Die "missers" daar denk je tijdens de film toch niet aan.

7-9-2015 16:47 door: sindala Persoonlijk bericht
FritsFlits schreef:
Deze film is een weergaloze bioscoopervaring precies zoals Tachyon zegt.
Die "missers" daar denk je tijdens de film toch niet aan.

Helemaal mee eens. Ik denk dat de film op het televisiescherm lang niet zo overdonderend overkomt als in de bioscoop, waardoor je eerder op dat soort dingen gaat letten. Ik heb pas "Avatar" op de tv gezien, maar zowel de algemene kijkervaring als de 3D zijn op televisie veel minder dan op het grote scherm.


30-5-2018 23:49 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Ik geloof meteen dat deze film in breedbeeld / IMAX /3-dubbel-D overdonderend is om te zien, ik heb hem zelf nu pas op TV gekeken in ons aller Veronica Meimaand Filmmaand. Ook heb ik alle reacties hierboven gelezen en mij valt het op dat er aan één detail voorbijgegaan wordt door iedereen.... en dat is dat dit geen spannende SF blockbuster is maar een drama... Een visueel prachtig vormgegeven drama over wat de hoofdpersoon meegemaakt heeft, wat haar gevormd heeft en wat haar drijft of niet meer kan drijven. Dus wetenschappelijke geloofwaardigheid is niet de hoofdmoot van deze film maar de persoon en haar gevecht met haar omstandigheden is de drijfveer. Alle visuele hulpmiddelen en de plaatsing van het verhaal en de spanning die daarin gecreëerd wordt zijn maar hulpmiddelen om het verhaal te ondersteunen en op sommige momenten een beetje vaart te geven. Eenzaamheid, pijn door verlies en het omgaan of gebrek aan omgaan daarmee zijn de thema's, niet de "scientific accuracy" of de ongeloofwaardigheid van acties of reacties op de situaties. Het enige dat me een klein beetje tegenstond en me tot een 8 ipv een 9 deed besluiten was de wat mij betreft onnodige "tekenfilm"-achtige "straight outta WALL-E brandblusser jetpack" scene. Die scene stond voor mij een beetje heel erg ver van de rest van de ontzettend mooie film.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine