Red Cliff (2008)

Alternatieve Titel: Chi bi
Regie: John Woo
Herkomst: China, Hongkong
Genre Avontuur/Oorlog/Actie
Speelduur: 145 minuten
Met: Tony Leung Chiu Wai, Takeshi Kaneshiro, Chang Chen
meer acteurs
7,5
In het jaar 208 loopt de Han-dynastie op haar laatste benen. Eerste minister Cao Cao overtuigt de keizer ervan dat ze China enkel met geweld kunnen verenigen. De oorlog wordt verklaard aan de koninkrijken Xu en Wu. De geslepen Cao Cao komt aan het hoofd te staan van een enorme oorlogsmachine en hij lanceert een ongeëvenaarde militaire campagne. Beseffend dat ze geen enkele kans maken vinden de bedreigde koninkrijken elkaar in een onwaarschijnlijke alliantie. Aan de oevers van de Yangtze komen de gigantische legers tegenover elkaar te staan. In de schaduw van de Rode Klippen volgt een epische strijd.

Red Cliff (2008) en Red Cliff II (2009) werden in 2009 als één film uitgebracht voor de westerse markt, in een ingekorte versie van 148 minuten (de losse films hebben een gezamenlijke speelduur van meer dan 280 minuten).


Reacties


1-11-2009 22:16 door: sindala Persoonlijk bericht
Dit eerste deel gaat vooral over de machinaties van Cao Cao en de totstandkoming van de broze alliantie van de zuidelijke koninkrijken. Daardoor zijn de dikke twee uur van dit eerste deel een vrij lange zit. Er zitten maar twee gevechten in: een kleine schermutseling aan het begin en een inventieve maar relatief kleinschalige strijd aan het eind. Voor het echte oorlogsgeweld moet je toch bij deel 2 zijn.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine