The Perfect Storm (2000)

Regie: Wolfgang Petersen
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika, Duitsland
Genre Drama/Avontuur/Actie
Speelduur: 129 minuten
Met: Diane Lane, Mark Wahlberg, George Clooney
meer acteurs
6,6
Een groep vissers gaat in het naseizoen nog een laatste poging wagen om een goede vangst binnen te halen. Ze vangen veel, maar op zee komen ze in een zware storm terecht waaruit ontsnappen onmogelijk lijkt.Reacties


14-12-2004 09:36 door: Bregje Persoonlijk bericht
Deze is gaaf, want imposante mooie golven!

14-12-2004 10:01 door: Fred Persoonlijk bericht
Ik ga hem weer kijken. Als hij weer indruk maakt, en dan bedoel ik niet het verhaal, maar het gevoel, koop ik em. Ik ben namelijk een nieuwe genre aan het verzamelen. Naast "seventies car chase movies" nu ook "verhalen van de zee". Directe weerspiegeling van twee liefhebberijen.

14-12-2004 10:11 door: Bregje Persoonlijk bericht
Fred schreef:
Ik ga hem weer kijken. Als hij weer indruk maakt, en dan bedoel ik niet het verhaal, maar het gevoel, koop ik em. Ik ben namelijk een nieuwe genre aan het verzamelen. Naast "seventies car chase movies" nu ook "verhalen van de zee". Directe weerspiegeling van twee liefhebberijen.
Leuk! Ook een thema van mij! Welke zee-films ken jij? Ik spaar ze niet, maar wil ze wel allemaal zien!


14-12-2004 10:14 door: Sebo Persoonlijk bericht
Dan nu voor jou in de bioscoop: Open Water . Je hebt toch een nieuwe auto, dus even naar de dichtstbijzijnde bioscoop (circa 50km?) is geen probleem meer. Laat maar weten wat je er van vindt en of wij er ook naar toe moeten.

14-12-2004 10:25 door: Fred Persoonlijk bericht
13 km naar drachten. Bij jou is het ook 5 nu, dus het valt mee .

Ik heb nu:
White Squall,
Dead Calm,
Blue fin
en eventueel the perfect storm. Ik weet alleen niet of die waardig is. Ik ben bang dat ik me de tweede keer erger aan het clooney-effect. Het is based on a true story, maar de nabestaanden van de bemanning van de echte Andrea Gail hebben de maatschappij aangeklaagd omdat de film van geen kant klopt. Alleen de naam van de boot en het feit dat ze in een PS terecht komen klopt...

Dus Bregje: Dead Calm moet je zeker nog zien!!

14-12-2004 10:40 door: Bregje Persoonlijk bericht
Fred schreef:
Ik heb nu:
White Squall,
Dead Calm,
Blue fin
en eventueel the perfect storm.
En Le grand bleu, ook wel een aardige film toch?


14-12-2004 10:41 door: Bregje Persoonlijk bericht
Dus Bregje: Dead Calm moet je zeker nog zien!!
Heb ik gezien, inderdaad erg spannend!


14-12-2004 10:49 door: Fred Persoonlijk bericht
Ik vond le grand bleu een beetje tegenvallen. Ik ken veel duikers en veel zeggen dat dat hun topfilm is en hun grote voorbeeld enzovoort, maar ik vond hem zozo. Als duiker vond ik hem leuk, als filmliefhebber iets minder.

14-12-2004 20:58 door: Fred Persoonlijk bericht
OK Het perfect-stormverslag: De eerste reclamebreak is nu bezig. Tot nu toe is het een intro om alle karakters te leren kennen. Tja dat moet even. Wat me opvalt is de muziek. In plaats van mooie nummers hoor je constant klassieke filmmuziek. Beetje te dramatisch en afgezaagd. (de laatste keer dat ik me ergerde aan dit soort filmmuziek was bij LOTR). Beetje flauw om negatief te zijn na 20 minuten, maar het is wel een leuke manier van ontleden van de film. Ik denk dat de intro een van de moeilijkste delen van een film is om te maken.

14-12-2004 21:23 door: Fred Persoonlijk bericht
Tweede break. Twee foutjes: het baardje van bobby heeft de neiging om plots van lengte te veranderen en het zeilende groepje heeft geen koers nodig: ze varen op compas...
De heren zijn uitgevaren met de bijpassende dramatische triomfmuziek. Verder mooie beelden van de zee en de boot. Beetje gelikter dan het in het echt is, maar dat mag in een film.

14-12-2004 21:55 door: Fred Persoonlijk bericht
derde break... De teambuilding is aan de gang. Hoe zal ik niet verklappen. Ik begin deze film toch een beetje als HW-film te zien. Standaardconcept bedoel ik. Based on a true story betekent niets. De liefdesverhalen en alles wat aan boord gebeurd zijn bedacht om het verhaal wat aan te spekken. Het meeste zouden ze ook nooit hebben kunnen achterhalen, gezien het einde. Verder zag ik net dat deze film dezelfde regisseur heeft als Troy .... maar ook als Das Boot! Dus dat strepen we tegen elkaar weg...

14-12-2004 22:34 door: Fred Persoonlijk bericht
Break 4. De fouten stapelen zich op. Ik ga mijn mening over deze film herzien. Ik zal een aantal foutjes noemen:
- Een visser zal nooit zonder lifeline in een mast klimmen in zo'n storm, laat staan met een snijbrander die aan blijft na 3 keer in de zee te zijn gepleurd.
- Bobby valt overboord, grijpt met zijn blote hand de railing en klimt weer aan boord. Onmogelijk onder normale omstandigheden, laat staan in de noordelijke wateren waar de zee, ehm, zeer fris is.
- De haai is nep! Je kunt het mechaniek zien!
- Skipper en bobby worden door elkaar geschud in de stuurhut terwijl de rest rustig beneden zit met kopjes op tafel enzo.

14-12-2004 23:15 door: Fred Persoonlijk bericht
Break 5, The end.
Tip: Als ze thuis willen komen moeten ze blijven praten, want als ze praten schijnt de storm minder te worden
..en als je met de camera bewegingen van het schip wilt simuleren, moet je geen hanglamp filmen.

Overall: Een spectakelfilm met indrukwekkende beelden aan het einde. Maar meer dan een spectakelfilm is het niet. Enorm aangedikt, goed voorbeeld daarvan: de haai!!

15-12-2004 12:13 door: EZ Persoonlijk bericht
Indrukwekkend verslag


16-12-2004 11:06 door: Bregje Persoonlijk bericht
Haha, goede observaties in het verslag. Zo kijk ik overigens zelf nooit naar een film, ik laat me graag bij volle bewustzijn bedonderen als het om aandikken van de realiteit gaat. Op de kermis vind ik de man met de drie hoofden/vrouw met de drie borsten ook het leukst! Over perfect storm: het gaat mij om de zee, en de zee is goed!

16-12-2004 22:21 door: Fred Persoonlijk bericht
Dit is het dus het risico dat je loopt als je een film voor de tweede keer gaat bekijken. Dan zit het verhaal niet meer in de weg en ga je letten op andere aspecten...Soms wordt een film beter, soms valt ie een beetje door de mand. Het is ook niet zo dat ik echt zoek naar fouten, maar als ze opvallen, tja...

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine