Angels & Demons (2009)

Alternatieve Titel: Het Bernini Mysterie. Angels and Demons.
Regie: Ron Howard
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Misdaad/Thriller
Speelduur: 140 minuten
Met: Ewan McGregor, Ayelet Zurer, Tom Hanks
meer acteurs
6,9
Als Leon Vetra, een bekende natuurkundige wordt vermoord, gaat Robert Langdon samen met zijn dochter Vittoria Vetra op onderzoek uit binnen de geheime Illuminati-orde. Tijdens hun zoektocht lijkt het er steeds meer op dat er een terroristische aanslag op het Vaticaan gepleegd gaat worden.

Verfilming van de gelijknamige roman van Dan Brown (in het Nederlands uitgegeven als 'Het Bernini Mysterie').


Reacties


18-5-2009 20:25 door: hugobraun Persoonlijk bericht
Het eeuwige probleem bij boekverfilmingen geldt ook hier: het verhaal wordt zover ingekort dat alleen de hoofdlijnen overblijven en alle (zeker in dit geval) interessante details worden uit het script gehaald of blijven onderbelicht. Zo ontstaat een oppervlakkige film die weliswaar spannend is, maar waar ik zoveel meer van verwacht had, zelfs ondanks de deceptie van de Da Vinci Code. Misschien dat iemand die het boek niet gelezen had een objectievere reactie kan geven. Als je weet hoe 'n film gaat en hoe hij afloopt haalt dat toch een hoop van de spanning weg...14-5-2009 11:26 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Ik had begrepen dat Hanks & Howard 'geleerd hadden' van de kritieken op de Da Vinci Code . Deze verfilming zou dan ook veel meer actie bevatten en veel minder achtergrond.

Ik heb (helaas) ook het boek al gelezen, dus ik ben bank dat ik er er ook niet objectief naar kan kijken. Helaas is de hype groot genoeg voor een tweede verfilming (en naar waarschijnlijkheid ook nog een vervolg want Brown schijnt alweer bezig te zijn met een nieuw 'Langdon' boek). Net als met Da Vinci Code zal deze film hoogstwaarschijnlijk wel weer voldoende geld opleveren om een nieuw 'vervolg' te gaan maken.

14-5-2009 13:26 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Ik behoor tot die kleine groep die nooit wat van meneer Brown heeft gelezen. Echter ook ik heb last van de oppervlakkigheid bij de Da Vinci Code. Het verschil is waarschijnlijk dat ik voel/merk dat er iets mist, maar niet weet wat. En wanneer je het boek hebt gelezen weet je welke informatie je mist.

Ik verwacht dat dat bij deze film niet anders zal zijn. Tommdp verwoord het bij het commentaar op de Da Vinci Code wel aardig het zijn twee compleet verschillende kunstvormen. Die niet een op een te kopiëren is.

15-5-2009 13:24 door: Menneke Persoonlijk bericht
Als persoon die net als mrdaan geen regel uit een boek van dhr. Brown gelezen heeft, moet ik zeggen dat het een aardige thriller is maar meer ook niet. Daarbij zijn de twists ook niet zo onvoorspelbaar. Het lever.t dus een aardige film met spanning en actie op, maar net als bij de da vinci code is het niet briljant

28-6-2009 00:03 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Voor iemand die het boek wel heeft gelezen (maar het is eigenlijk te lang gelezen om de meeste details te herinneren) zie ik wel waarom Howard en Hanks voor deze richting hebben gekozen.

Veel actie en achter de klok rennen, zodat de kijker de hele tijd bij de film betrokken blijft (zelfs voor zijn tweeënhalf uur!). Maar hierdoor blijft de film eigenlijk op het niveau van een standaard thriller... En dat kan ik niet van het boek zeggen.

4-7-2009 00:15 door: magicjan Persoonlijk bericht
Ik lijk wel zo'n ouwe lul maar het boek is veel beter.
Daarmee wi ik overigens niet zeggen dat de film waardeloos is maar hij had beter kunnen zijn.

4-7-2009 23:11 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Dat is wat ik ook wou zeggen... De film was een aardige thriller... maar het boek was speciaal.

7-10-2009 14:12 door: daanh Persoonlijk bericht
prima vermaak, maar niet meer dan dat.

9-5-2011 11:23 door: sindala Persoonlijk bericht
Minder grimmig dan de Da Vinci Code, en daardoor vond ik Angels & Demons veel beter te genieten.

6-4-2014 15:05 door: prins Persoonlijk bericht
ik heb het boek van de film maar ik heb de film nog niet gezien

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine