In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale (2007)

Alternatieve Titel: Schwerter des Königs - Dungeon Siege
Regie: Uwe Boll
Herkomst: Duitsland, Canada, Verenigde Staten van Amerika
Genre Fantasy/Actie/Avontuur
Speelduur: 122 minuten
Met: John Rhys-Davies, Leelee Sobieski, Jason Statham
meer acteurs
5,6
Als de Krugs het land binnenvallen verliest Farmer zijn kind en wordt zijn vrouw gevangen genomen. Farmer gaat op zoek naar Gallian, de slechte magiër en koning van de Krugs. Ook Konreid, de Koning van het land trekt met zijn leger op tegen de hordes van Gallian.


Reacties


4-12-2008 23:21 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Ik snap het ergens niet, hoe krijgt Uwe het voor elkaar dat acteurs zoals John Rhys-Davies, Jason Statham, Ray Liotta, Burt Reynolds, Ron Perlman in zijn films spelen... Een cast waar de gemiddelde regisseur van zou kwijlen.
Maar ondanks dat hij hier en daar leuke plaatjes schiet van het landschap en de massale gevechten weet Uwe echter niet hoe hij een verhaal moet over brengen, of hoe hij zijn acteurs meer moet laten doen dan ongeïnteresseerd hun teksten op te zeggen. En dat terwij hij meer dan 2 uur uitrekt voor deze film...

Jammer.. erg jammer.

6-12-2008 12:12 door: Jinx Persoonlijk bericht
Volkomen met je eens, alleen denk ik dat van Burt Reynolds de regisseur niet zou kwijlen, dat doet Burt zelf al denk ik.

22-6-2009 22:01 door: sindala Persoonlijk bericht
Het verhaal stelt inderdaad helemaal niets voor, maar dat kan Uwe Boll toch niet helemaal worden aangerekend. De (volgens imdb) drie schrijvers hadden me dunkt toch wat beters kunnen bedenken dan dit erg slappe aftreksel van In de Ban van de Ring, compleet met reisgezelschap dat door de bergen dwaalt, Uruk-hai (hier Krugs genoemd), een elfachtig boomvolk, een tovenaar en Ray Liotta in een sterke rol als Sauron-wannabe Gallian.

Wat betreft vormgeving, acteerwerk en actiechoreografie is er weinig mis met de film, maar het saaie en inspiratieloze verhaal doet de film de das om. Ik geef toch een (mager) zesje, vooral vanwege de coole acteurs, de sterke gevechtschoreografie van Tony Ching Siu-Tung en die stoere bos-amazones.

25-1-2012 23:00 door: Mebert Persoonlijk bericht
Het had een goede film kunnen zijn.

25-1-2012 23:46 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Ik ben het helemaal eens met zowel Mebert als Tachyon. Hier had veel meer ingezeten.

Ik heb een beetje (mwah, wel meer dan een beetje) het idee dat Uwe Boll voor veel acteurs/actrices een beetje een "forbidden pleasure" is vanwege de cultwaarde: giga-fout maar o zo leuk om te doen. Een beetje zoals mezelf: las de recensie in de gids en was niet geinteresseerd totdat ik zag dat het een Uwe Boll-film was, dus ik maak me er zelf ook schuldig aan.

En zoals het een echte Boll-prent betaamt: het is ofwel hilarisch fout leuk entertainment, of het is helemaal niks.. En deze ligt net ietsje boven helemaal niks. Acteurs die niet bij hun rollen passen, een script dat maar niet tot leven wil komen, Matthew Lillard die dik over de irritatie-grens gaat en zo kan ik nog wel even doorgaan. Een paar geinige vonsten (zoals bijv. de "vliegende boeken") en een paar (te weinig) leuke momenten zorgen voor een krap 4tje.

Volgende keer beter Uwe want ik weet dat ik stiekem toch wel kijk.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine