Watchmen (2009)

Alternatieve Titel: Watchmen: The IMAX Experience
Regie: Zack Snyder
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika, Verenigd Koninkrijk
Genre Actie/SF
Speelduur: 163 minuten

Acteurs:
6,8
In een alternatieve versie van 1985 loopt de koude oorlog tussen Amerika en Rusland op tot het kookpunt. Als een collega superheld dood gevonden wordt start Rorschach (Jackie Earle Haley) zijn eigen onderzoek. Tijdens zijn onderzoek ontdekt hij een plot die alle superhelden uit het heden en het verleden wilt vermoorden. Samen met zijn oude 'crime-fighting-legion' "The Watchmen" neemt hij de strijd weer op. Hun doel, om de mensheid te bewaken... maar wie bewaakt de bewakers?


Reacties


29-10-2008 16:05 door: Jinx Persoonlijk bericht
Gelukkig staat ie er geen 2x maal in want ik had deze ook toegevoegd zonder te kijken of jij hem al had gedaan. Ik kijk normaal gesproken altijd even.

8-2-2010 17:13 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Het is in ieder geval geen standaard comic verfilming zoals The Hulk, Superman, X-men of Batmen. Waarschijnlijk niet in de minste plaats omdat de strips ook al wat verder uit elkaar lagen. Met het spel tussen goed/kwaad wordt aanzienlijk verfijnder en dubbelzinniger omgegaan dan in de eerder genoemde stripverfilmingen.

Ik was verder bijzonder aangenaam verrast door de muziekkeuze in de film. Klassiekers uit de jaren ྌ en daarvoor zijn weer uit de kast getrokken!

Tot slot er hard moeten lachen om de geweldige pakjes van de helden uit de jaren ཤ.

21-8-2009 23:21 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Zak Snyder heeft met Watchmen in ieder geval een film afgeleverd die trouw is aan de strip. De karakters zijn een perfecte match, het verhaal is trouw (op een detail op het einde na, maar dat vond ik zelfs een verbetering.
Helaas kon de strip me niet zo boeien, de film heeft echter een aantal pluspunten, met name Rorsarch en Nite Owl...

8-2-2010 11:25 door: sindala Persoonlijk bericht
De muziek was verreweg het beste uit de hele film, met de begintitels (The Times They Are a-Changin van Bob Dylan) als mijn favoriet. De beelden waren over het algemeen veel te donker gefilmd en de decors waren vaak knullig, met die vreselijke maquette van de zuidpoolbasis als dieptepunt. Het grootste minpunt vond ik echter de ongeloofwaardige, lachwekkende en weerzinwekkende personages. Dat was altijd al mijn grote bezwaar bij Sin City, maar bij Watchmen is dat minstens even erg. Onvoorstelbaar dat de schrijver van Watchmen ook het geweldige V for Vendetta heeft geschreven.

Hier had ik echt veel meer van verwacht. Dankzij de briljante muziek wordt het toch nog net een zesje.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine