Good Night, And Good Luck (2005)

Regie: George Clooney
Herkomst: Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten van Amerika
Genre Thriller/Drama
Speelduur: 93 minuten
Met: Patricia Clarkson, Jeff Daniels, George Clooney
meer acteurs
8,2
Journalist Edward R. Murrow die in actie komt tegen de heksenjacht op communisten door senator Joseph McCarthy in de jaren '50 is opgezet.Reacties


4-1-2006 21:06 door: Jinx Persoonlijk bericht
Ik heb het één en ander gelezen over deze film en ga hem dan ook zeer zeker zien. Clooney kreeg veel lof voor zijn zorgvuldige aanpak.

19-2-2006 12:05 door: Jinx Persoonlijk bericht
Gezien in voorpremiere en ik vond het een uitstekende film.

3-3-2006 11:19 door: Edwin Persoonlijk bericht
Een degelijke, vakkundig gemaakte film. Nooit echt spectaculair (en voor mij ook nooit echt meeslepend) maar gelukkig ook nergens dramatisch. Briljant gespeeld, en op een vreemde manier tijdloos actueel.

9-3-2006 14:46 door: Boudewijn8 Persoonlijk bericht
Heel erg goed in het scheppen van de sfeer van de jaren ཮. Heel sober. Heel sterk. Geen lullerige Balkenende-heid, maar een op zich zelf staande periode van crisis in de Amerikaanse politiek. Doet me denken aan de tijd dat ik net zoals Calvin (van C. & Hobbes) dacht dat de wereld vroeger in zwart-wit was.

8-1-2010 09:52 door: hugobraun Persoonlijk bericht
Erg mooie film met een pakkend verhaal. Er waren alleen een paar rollen en zaken in de film die ik niet begreep of domweg irritant vond. Zoals daar zijn de zangeres (onnodige vertraging van het verhaal, geen toegevoegde waarde) en het getrouwde koppel. En ik had graag wat meer achtergrond informatie gehad over o.a. de reactie van het Amerikaanse volk. Het is zo een wel erg een-dimensionaal geheel geworden. Desalniettemin heb ik een zwak voor dit soort historische verhalen, dus een 8.

3-10-2013 21:56 door: filmfan Persoonlijk bericht
Mooi camerawerk, verhaal met inhoud, en tijdloos. Dit is geen actiefilm, maar ongelofelijk spannend. De druk waaronder deze mensen hebben gestaan (vergelijkbaar met wikileaks) is enorm en dan de rug recht blijven houden en gaan voor waarheid en menselijkheid. Prachtig vorm gegeven door George Clooney en daardoor met recht een 10 waard.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine