The Constant Gardener (2005)

Regie: Fernando Meirelles
Herkomst: Verenigd Koninkrijk, Duitsland
Genre Thriller/Drama
Speelduur: 129 minuten
Met: Rachel Weisz, Daniele Harford, Ralph Fiennes
meer acteurs
7,6
In een afgelegen deel van Noord Kenia word activiste Tessa Quayle (Rachel Weisz) vermoord. Tessa's compaan is gevlucht en hij is meteen verdacht. De politie denkt dat de echtgenoot van Tessa, Justin Quayle (Ralph Fiennes), de zaak aan de politie laat. Maar niets is minder waar. Hij zint op wraak en zet een genadeloze klopjacht in.


Reacties


27-11-2005 23:27 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Vol verwachting met Cidade de Deus nog in het geheugen gegrift ging ik deze film kijken. Hoewel het verhaal naar mijn idee te belerend en moraliserend is, moet ik de heer Meirelles wederom preizen om zijn geweldig werk. Mooie beelden, een mooie sequentie van tijd en mooie muziek. Naar mijn idee dus minder dan zijn vorige film en toch zeker de moeite van het kijken waard!

24-1-2009 20:17 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Mooie film die ook op het persoonlijke vlak raakt. Maar daarna ga je jezelf toch dingen afvragen... In de twee uur waar beide de relatie en het hoofdverhaal grondig behandeld worden... mis ik toch het een en ander... Wat voor werk doet Justin bijvoorbeeld??? En ik heb nog meer gaten in de film die ik als 'publiek' interessant zou vinden als hier (ook maar eventjes) aandacht aan zou worden besteed. Dus ondanks de mooie film, blijf ik toch een beetje geïrriteerd achter.13-1-2011 09:22 door: sindala Persoonlijk bericht
Ik heb het gelijknamige boek van John le Carré al een tijdje in de kast staan. Dat moet ik nu toch maar eens gaan lezen want ik vond het een spannende film met goede acteurs (waaronder de pas overleden Pete Postlethwaite) en erg mooie beelden.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine