Inglourious Basterds (2009)

Alternatieve Titel: Inglorious Bastards
Regie: Quentin Tarantino
Herkomst: Duitsland, Frankrijk, Verenigde Staten van Amerika
Genre Drama/Actie/Oorlog
Speelduur: 153 minuten
Met: Mélanie Laurent, Christoph Waltz, Brad Pitt
meer acteurs
7,9
Een groep Amerikaanse soldaten heeft een misdaad tijdens oorlogstijd begaan, en staat om het punt te worden geëxecuteerd. Echter kunnen ze hun vrijheid terug winnen door een levensgevaarlijke missie tegen de Duitsers.


Reacties


6-7-2005 17:42 door: Bobost Persoonlijk bericht
Oei...Aparte cast voor een oorlogs drama maar gezien het gemaakt word door Quentin Tarantino heb ik er wel vertrouwens in. En ben sowieso geen voorstander van typecasting. Kijk er alweer naar uit

11-2-2009 15:29 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Ik geloof dat de factor tijd het eens was met bovengenoemd commentaar. In 2005 stond op de planning dat Eddie Murphy, Adam Sandler en Michael Madsen in de film zouden spelen.. Dit is niet geheel uitgekomen. Wellicht dat Quentin het commentaar heeft gelezen

27-8-2009 14:44 door: zaaf Persoonlijk bericht
ik heb erg veel zin in deze film! de verhalen wakkeren dat bij me aan.

27-8-2009 15:58 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Mijn verwachtingen zijn inderdaad ook erg hoog! Van kritiek als origineel en onvoorspelbaar wordt ik altijd wel erg gelukkig. Hopelijk kan ik dat dit weekend bevestigen.

28-8-2009 10:18 door: zaaf Persoonlijk bericht
laat je t weten?

28-8-2009 22:41 door: sindala Persoonlijk bericht
Geweldige film, na Pulp Fiction mijn favoriete Tarantino-film (misschien samen met Jackie Brown). De acteerprestaties zijn geweldig. Mijn favorieten waren de Duitsers Christoph Waltz (Kolonel Landa) en Til Schweiger (Hugo Stiglitz), maar ook Mélanie Laurent (Shosanna Dreyfus), Brad Pitt (Aldo Raine), Diane Kruger (Bridget von Hammersmark) en Daniel Brühl (Fredrick Zoller) waren niet mis. De 2,5 uur waren om voordat ik er erg in had, en de daverende bioscoopscène was werkelijk schitterend gefilmd. Het enige kleine minpuntje zijn enkele wel erg harde en bloederige scènes, maar voor de rest niets dan lof.29-8-2009 13:54 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Absoluut geweldig! Christoph Waltz zet een inderdaad een meesterlijke rol neer. Zeker het eerste deel van de film (de eerste twee hoofdstukken) vond ik fantastisch. Hier tref je dan ook de meeste verwijzingen naar het western genre. Geen Hollywood ergenissen, waarbij het natuurlijk helpt dat de film zich in Frankrijk afspeelt. Geen onzinnig liefdesverhaal, geen onnodige scenes waarbij de cgi nerds zich hebben uitgeleefd of Duitsers die alleen Engels spreken. Met de bloederige scenes had ik niet zo veel moeite, het is juist wel gepast om de Basterds hun bijnaam waar te laten maken.
Door een deel van de film in een bioscoop af te laten afspelen kon Tarantino zijn hart weer luchten met verwijzingen naar andere films, zonder dat dit bijster irritant wordt. Leuk detail is dat de ondertiteling geel is. Naar mijn idee staat dit wel symbool voor het gevoel voor detail en de orginaliteit waar Tarantino naar streeft in zijn films.

Kortom fantastisch acteerwerk, mooie beelden, goede muziek en een genot om naar te kijken!

4-9-2009 22:17 door: daanh Persoonlijk bericht
schitterend acteurwerk. Vooral de openingsscene vond ik zeer sterk

9-9-2009 23:02 door: Frankk Persoonlijk bericht
Geweldig acteerwerk, prachtige personages en de kenmerkende dialogen en muziek. Het eerste deel vond ik ook het best, maar dat kwam ook omdat ik wat moeite had met het laaste deel. Want het kenmerkende van films van Tarantino was ook nu het geval:

Quote: Quentin Tarantino legde in een interview ooit uit dat zijn films zich in twee verschillende werelden afspelen: "het ‘Realer Than Real Universe’, een realiteit die erg lijkt op de onze, alleen net iets meer ‘over the top’…en het ‘Movie Movie Universe’, de wereld van films, waarin de “realiteit” een stuk buigzamer is.

Met dat laatste had ik wat moeite omdat een stuk geschiedenis volledig wordt omgezet in doldwaze fictie. Natuurlijk moet dit niet serieus genomen worden, maar toch.


16-11-2009 11:36 door: evdnelzen@hotmail.com Persoonlijk bericht
Chapter One is briljant. Kolonel Landa is een meesterlijk personage. In de scene met Shosanna in het restaurant is de spanning echt om te snijden. De close-jes vond ik ook van toegevoegde waarde: slagroom, smakken van Landa, slagroom, fantastisch. Net als tijdens het hoofdstuk in de bioscoop, ik dacht dat ik bijna zou knappen, zo benieuwd was ik. Bloederige scenes zijn onmisbaar in deze film.

21-11-2009 19:36 door: Fred Persoonlijk bericht
Goede film. Ik denk echt een film waarbij bij tweede keer kijken weer extra dingen opvallen. Als je het leest: goed gedaan Quentin!

18-5-2010 11:42 door: Sebo Persoonlijk bericht
Leuk, Onderhoudend, maar geen meesterwerk. Zoals altijd bij Tarantino zijn de karakters vooral karikaturen. Alleen de vertelstructuur vereist nadenken, de personages nooit.

28-10-2018 14:44 door: Leorook Persoonlijk bericht
Mooie film
spoiler:
De topschurken weten te overleven (wel gemarkeerd op voorhoofd)


RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine