Revolver (2005)

Regie: Guy Ritchie
Herkomst: Frankrijk, Verenigd Koninkrijk
Genre Misdaad/Drama
Speelduur: 115 minuten
Met: Togo Igawa, Ray Liotta, Jason Statham
meer acteurs
6,3
Jake Green is een gokker die zo goed is dat hij de casino's niet eens meer binnen mag. De afgelopen jaren heeft hij zoveel gewonnen dat hij inmiddels de enige client is van zijn broer, de boekhouder Billy. Als Jake de kans krijgt om tegen de hooggeplaatste misdaadbaas Dorothy Macha te spelen, die altijd wint omdat zijn tegenstanders te bang zijn om te winnen, speelt hij niet alleen de sterren van de hemel. Hij beledigt hem ook nog eens. Dat is voor Macha reden om een 'hit' op hem uit te schrijven.


Reacties


7-12-2005 22:12 door: GiGi Persoonlijk bericht
Wat een meesterlijk werk, ik heb deze film net gezien en wil hem nog een keer kijken TE vet gewoon. goed acteerwerk, verbazingwekkende montage en het verhaal van de film, een paar leuke zinnetjes uit de film:'you can only get smarter by playing a smarter opponent' en
'if you try to destroy him, to save them, they'll destroy you to save him'

28-5-2006 16:06 door: denvansanten Persoonlijk bericht
Geen simpele film, ik snapte er de eerste keer niet veel van dus vond er niet zo veel aan..

31-10-2006 20:06 door: Jinx Persoonlijk bericht
Het begin is prima (45 min.) daarna is het alsof één of andere debiel de regie heeft overgenomen.


7-9-2009 16:41 door: sindala Persoonlijk bericht
Pretentieus, ongeloofwaardig, voorspelbaar en inderdaad met naar het einde toe een idiote montage. En die voice-over hadden ze voor mij ook grotendeels weg kunnen laten. Wel met leuk acteerwerk en goede actiescènes.

16-8-2012 21:05 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Revolver is niet de Guy Ritchie film die je wilt kijken als je gewoon uitgezakt op de bank een lekkere actiefilm wilt kijken zoals je van hem bent gewend.

Eigenlijk is Revolver niet eens een film, maar eerder een idee, of thematiek welke Ritchie heeft uitgewerkt in het actie/misdaad genre dat hij zich eigen heeft gemaakt. En wat lijkt te beginnen als een tweede Snatch of derde Lock, Stock and Two Smoking Barrels, verloopt langzaam in een filosofie over de diverse ego's die iedereen heeft.

Ook ik had in het begin moeite met de richting die de film insloeg en wat Guy Ritchie nu wou vertellen. Maar nadat ik er mijn opvattingen op los liet beviel het me wel. De keuze om het in zijn 'stijl' te verfilmen vind ik ook wel een gedurfde keuze, hoewel die af en toe ook tegenwerkte naar mijn smaak.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine