Sneakers (1992)

Regie: Phil Alden Robinson
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Comedy
Speelduur: 126 minuten
Met: River Phoenix, Dan Aykroyd, Robert Redford
meer acteurs
7,0
Een stel techneuten en computerkrakers laten zich inhuren om beveiligingssystemen te testen. Zij hebben allemaal een verleden en daarmee worden ze door een overheidsinstelling gechanteerd. Ze moeten de uitvinding van een professor stelen. Het betreft een zwarte doos waarmee alle computers gekraakt kunnen worden. De doos valt, helaas voordat ze hem kunnen bemachtigen, in verkeerde handen


Reacties


28-1-2005 23:34 door: Jinx Persoonlijk bericht
Best aardige film met humor.

30-9-2013 15:34 door: filmfan Persoonlijk bericht
De film is prachtig gerestaureerd op bluray, mooier dan op dvd. Een geweldige cast. Alleen daardoor al de moeite waard. De films met Robert Redford hebben vaak een sociaal-maatschappelijk thema. Of het nu om overheidsbemoeienis gaat, of om de invloed van multinationals, hij komt altijd op voor de gewone man die daardoor in de verdrukking komt. Prachtige film!

1-10-2013 09:06 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Ik vind het wel mooi om te lezen hoe mensen vaak naar een bepaalde film kijken. Van jou uit is dat Robert Redford. De trigger van mij om deze film te gaan kijken was Dan Aykroyd (ja die van de Blues Brothers ).
Blijft dat dit inderdaad nog altijd een leuke film is ("Cow mutilations are up this week!"), hoewel het echte 'computerkraken' in deze film wel op Donald Duck niveau wordt uitgevoerd.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine