Blue Velvet (1986)

Regie: David Lynch
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Drama/Thriller
Speelduur: 115 minuten
Met: Isabella Rossellini, Kyle MacLachlan, Dennis Hopper
meer acteurs
7,3
Kyle MacLachlan speelt Jeffrey Beaumont die op een dag een afgesneden oor vindt. Dit is het begin van een bloedstollende en verontrustende thriller waarin hij helemaal wordt meegesleurd. Het verhaal ontrafelt zich rond een emotioneel gestoorde nachtclubzangeres en een aan drugs verslaafde, levensgevaarlijke sadist. Hoe dieper Beaumont in de problemen raakt, hoe meer hij raakt geobsedeerd door de donkere onderwereld waarin hij is beland.


Reacties


8-6-2004 13:17 door: Fred Persoonlijk bericht
Ik betrapte mij erop dat ik me halverwege de film afvroeg hoe het zou eindigen. Dat heb ik niet vaak meer, dus mede daarom een acht.

21-11-2004 12:21 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Voor een David Lynch film goed te volgen!

10-3-2012 03:27 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Filmisch erg goed. Acteerprestaties erg goed. Sfeer goed "film noir" erg donker. Spanning erg opgebouwd aanwezig. Isabella Rossellini zoals altijd erg "hijg, kreun" fantastisch! Premisse interessant. Verhaal slash script: heel erg vaag slash ongeloofwaardig... Ik zat de hele film te genieten van de beelden, spanningsopbouw enz enz, maar tegelijkertijd me te verbazen over hoe ongelofelijk ongeloofwaardig dit allemaal op me overkwam! Hopper, Dern, Rosselini enz waren allemaal oscarwaardig in een script waar de eerste de beste producer met een brede grijns een bulldozer overheen zou laten rijden!

Vaag maar intrigerend....

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine