Charlie and the Chocolate Factory (2005)

Alternatieve Titel: Sjakie en de Chocolade Fabriek
Regie: Tim Burton
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika, Verenigd Koninkrijk
Genre Avontuur/Fantasy
Speelduur: 106 minuten
Met: Johnny Depp, Freddie Highmore, Helena Bonham Carter
meer acteurs
7,2
Chocolade-fabrikant Willy Wonka schrijft een prijsvraag uit waarmee vijf gelukkigen een tour door zijn fabriek kunnen krijgen. De arme jongen Charlie is één van de winnaars. Tijdens de tour krijgen de andere kinderen één voor één met pech te kampen.


Reacties


1-8-2005 15:46 door: Bregje Persoonlijk bericht
Vermakelijk. Goed gecaste kids. Imposante Willy Wonka. Maar lees toch liever het boek zodat het weer een subtiel verhaal wordt waarin een gewoon arm jongetje centraal staat.

15-8-2005 10:11 door: Edwin Persoonlijk bericht
Leuke kinderfilm. Jhonny gaat soms net iets te ver over de top in zijn verder geweldige rol, en Tim Burton lijkt zich af toe plots met een schok te realiseren dat hij het niet te angstig moet maken omdat het, Oja, een kinderfilm is. Ik vond het boek trouwens eigenlijk ook niet eens zo subtiel.

24-8-2005 09:06 door: Ninzz Persoonlijk bericht
Leuke jeugdfil. En erg grappig. Johnny Depp speelde goed Willy Wonka, doordat hij meestal niet in jeugdfilm speelt. Toch vind ik de oudere versie van Charlie and the Chocolate Factory leuker.

8-9-2005 11:33 door: Bregje Persoonlijk bericht
Edwin schreef:
Ik vond het boek trouwens eigenlijk ook niet eens zo subtiel.
Klopt, het boek heeft ook minder subtiele kanten. Maar is wel gevoeliger, omdat het verhaal veel meer vanuit de beleving van Charlie is geschreven, en niet vanuit de gekte van Willy Wonka. En het woord subtiel gebruik ik ook als tegengas tegen de vette beelden van Burton, bijv. dat overdadig prachtig scheefgezakte huisje waar de familie in de film in woont... Geef mij de tekening uit het boek maar, daar straalt tenminste nog echt armoede vanaf.


15-12-2005 23:06 door: Nelus Persoonlijk bericht
Ik vond het wel ok, maar erg overdreven allemaal. Volgens mij was dat helemaal niet nodig geweest om er een goede film van te maken.
Het boek blijft toch het mooiste.
Het lichtpuntje is Johnny Depp, die weer eens een geweldige acteerprestatie levert

23-9-2012 04:42 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Zoooo jammer dit...

Het past allemaal net niet. Johnny Depp speelt een prachtige rol maar het past niet met de rest van de film/boek. Het boek gaat ook uit van "Charlie" en niet van "Willy Wonka" dus de setting klopt al niet. De Oompa Loompas zijn voor 95% alleen maar irritant, en wat nog veel erger is: geen Oompa Loompa song!!! Het sceneverloop van etterig kind naar dom lomp kind is fragmentarisch en schiet niet op.

However... De visuele pracht die Tim Burton tegen het scherm aan gooit is adembenemend, iedere kamer, hal en setting doet zn uiterste best de vorige te overtreffen en is een feest voor het oog! Hierdoor krijgt de film nog net een voldoende.

Wie visueel is ingesteld moet voor deze film kiezen, maar wie echt entertainment wil, trek dan de oude Gene Wilder versie uit de muur.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine