Glitter (2001)

Regie: Vondie Curtis-Hall
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Muziek/Romantiek/Drama
Speelduur: 105 minuten
Met: Mariah Carey, Max Beesley, Tia Texada
meer acteurs
2,7
Mariah Carey speelt een zangtalent dat ontdekt wordt.


Reacties


7-8-2005 13:46 door: Grecco Persoonlijk bericht
Wat is dit een gigantische zuig film.

7-8-2005 17:22 door: sindala Persoonlijk bericht
Grecco schreef:
Wat is dit een gigantische zuig film.

Niet gezien, ook geen behoefte aan.

22-10-2011 01:59 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Godsamme, zeg! Ga je ns op de bank zitten met een pilsje en een zak chips om ns lekker een film die algemeen bekend staat als "heel erg slecht" te kunnen afkraken, blijk je het niet te kunnen... De film stond niet eens in de "Filmgek Flop 100" omdat simpelweg niet genoeg mensen de moeite hadden genomen deze draak (want dat is en blijft het) te bekijken (1tje pas van de benodigde 2), en ik had er echt zin in om deze daarin een topnotering te geven met mijn stem die de prent genoeg stemmen zou geven! En toen kon ik het niet over mijn hart verkrijgen... Begrijp me niet verkeerd, want de film is echt erg slecht en komt door mij in de Flop-100 maar niet zo hoog als ik gehoopt had. Maar het gevoel dat ik eraan overhield was in de richting van "owwww, wat jammer!" Ja het is een stervehikel voor Mariah Carey, en ja je kunt haar glazuurbrekende, contactlensbrekende gejammer.. eh gezang veel en vaak en (veel te) lang horen, en ja dat is veel te veel. Maar toch straalt de film uit wat de film bedoelt en ik kan het niet helpen om daar stiekem toch een beetje sympathie voor te hebben. Je hebt gewoon de hele zit lang het gevoel dat er zoveel meer mogelijk was! Het is alleen heel heel heel erg jammer dat een fikse stapel mensen (producers, entourage enz. enz.) het nodig hebben gevonden om zich met deze prent te bemoeien om "miss Carey" te behagen en daardoor de film gigantisch omlaag te trekken. Daardoor is en blijft het een weinigzeggend stervehikel dat het midden houdt tussen "waargebeurd drama" en "kansarm meisje dat haar dromen ten koste van veel waarmaakt" en snap ik ook dat de prent zo slecht geworden is dat het niet eens een dvd-release kreeg en met moeite een TV-film werd, en bovendien alle razzies die toegekend werden meer dan verdiend heeft. Mijn mixed feelings geven deze misser dus toch nog een 3...

24-10-2011 19:47 door: sindala Persoonlijk bericht
Tsja, ik schreef zes jaar geleden dan wel dat ik er geen behoefte aan had deze film te zien, maar nu ie op tv was kon ik de verleiding toch niet weerstaan om deze zo vaak afgekraakte film te zien. Het grootste minpunt in de film is natuurlijk het gruwelijk slechte acteerwerk van Mariah Carey, maar ook tegenspeler Max Beesley speelt waardeloos. Het simplistische verhaal met een paar achterlijke plotwendingen was gewoon dom. Ik ben het wel met Tony Clifton hierboven eens dat de film niet zo slecht is als overal wordt beweerd. Zeker voor Mariah Carey-fans is de film best kijkbaar, denk ik.

Pluspuntjes waren de muziek en het realistisch aandoende stukje waar de platenmaatschappij zich met alles (muziek, backup-vocals, vormgeving, kleding) bemoeit, maar dat was bij lange na niet genoeg voor een voldoende. Ook een 3 dus.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine