Æon Flux (2005)

Alternatieve Titel: Aeon Flux
Regie: Karyn Kusama
Herkomst: Duitsland, Verenigde Staten van Amerika
Genre Actie/SF
Speelduur: 93 minuten
Met: Charlize Theron, Frances McDormand, Amelia Warner
meer acteurs
6,4
In een verre toekomst hebben besmettelijke ziektes het grootste deel van de wereldbevolking vernietigd. Er is nog maar één beschermde stad, Bregna, die wordt omgeven door een soort luchtbel. De stad wordt geleid door een aantal wetenschappers. Aeon Flux is de belangrijkste strijdster van de Monican, een ondergronds rebellen-netwerk dat wordt geleid door de 'Handler'. Als Aeon een missie moet uitvoeren waarbij ze regeringsleider Goodman moet vermoorden ontdekt ze een belangrijk geheim, waardoor ze gaat twijfelen of ze wel aan de juiste kant staat.


Reacties


20-1-2006 19:51 door: sindala Persoonlijk bericht
Schitterende decors en effecten. En een verrassend verhaal. Zeker de grote onthulling, na ongeveer een uur, was sterk.(Voor mij een complete verrassing.) Charlize Theron doet het goed als aktieheldin. De aktiescenes waren prachtig, met als hoogtepunt de afrekening in de tuinen tussen de Goodchild-soldaten en de Monican-rebellen. Maar ook het laboratorium, de mentale communicatie tussen Aeon en de Monicans, de mooie gebouwen en kostuums en de slimme knikkers waren mooi. Goede effecten én een goed verhaal, dus een dikke acht.

5-3-2006 11:46 door: Jinx Persoonlijk bericht
Inderdaad mooie decors en Charlize Theron doet het prima in de aktiescènes.
Alleen het verhaal is zo dun als één nacht ijs.
Sorry sindala dat ik het (weer) niet met je eens ben.

5-3-2006 11:57 door: sindala Persoonlijk bericht
Jinx schreef:
Inderdaad mooie decors en Charlize Theron doet het prima in de aktiescènes.
Alleen het verhaal is zo dun als één nacht ijs.
Sorry sindala dat ik het (weer) niet met je eens ben.

Daar hoef je echt geen sorry voor te zeggen, hoor. Ik hou nu eenmaal van SF, dus dat genre heeft bij mij altijd een streepje voor. Zo is bijvoorbeeld The Fifth Element al jaren mijn favoriete film, terwijl ik best weet dat er vele films zijn met een beter verhaal enzo.

24-2-2007 11:40 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Ik zit een beetje tussen jullie in denk ik... Het probleem van Aeon Flux is dat de film zichzelf te serieus neemt. Hierdoor is the fifth element zo veel beter... Blijft over: een aardig SF filmpje met charlize Theron... Je kunt een hoop minder op je beeldbuis zien...

Iemand trouwens nog de originele animatie serie van MTV gezien, waarop deze film gebaseerd is? (Helaas dat Charlize Theron niet die kledij van de serie aan wou).

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine