A History of Violence (2005)

Regie: David Cronenberg
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Thriller/Drama
Speelduur: 96 minuten
Met: Maria Bello, Ed Harris, Viggo Mortensen
meer acteurs
7,2
Tom McKenna leidt een rustig leventje met zijn lieve echtgenote en familie in een klein stadje. Een onverwacht en bloederig incident zet hem echter in de schijnwerpers en Tom wordt gedwongen om opnieuw in zijn geheime verleden te duiken om zijn familie te beschermen.


Reacties


24-11-2005 22:21 door: GiGi Persoonlijk bericht
ik snap niet echt waarom deze film zo hoog en goed wordt aangekondigt overal, vind het een slecht en voorspelbaar verhaal hebben.

25-11-2005 17:31 door: Sebo Persoonlijk bericht
hmmm. Ben wel benieuwd naar de film.

26-11-2005 10:36 door: wilco Persoonlijk bericht
Ik stiekem ook wel een beetje. Als er vanavond minder dan 30cm sneeuw ligt ga ik een poging wagen denk ik

5-12-2005 22:13 door: GiGi Persoonlijk bericht
en?.. ben wel benieuwd naar jullie meningen

12-12-2005 23:32 door: wilco Persoonlijk bericht
GiGi schreef:
en?.. ben wel benieuwd naar jullie meningen

Ik heb hem nog niet gezien...Er lag inderdaad meer dan 30 cm sneeuw toen

5-1-2006 21:30 door: Nelus Persoonlijk bericht
Ik vond het eerste uur echt geweldig, maar daarna wordt er als met zoveel films even snel een einde aan gebrouwen.

17-3-2006 21:52 door: Phoenix Persoonlijk bericht
De hele film is goed, al heb ik bij sommige gedeeltes toch wel een vreemde bijsmaak. De totaal overbodige naaktscene en een over the top "gore" zijn hier twee voorbeelden van. Het verhaal en het uitstekende acteerwerk zorgen echter voor een enorm pluspunt.

29-5-2006 17:32 door: GiGi Persoonlijk bericht
ik vind het verhaal juist veel te voolspelbaar maar je blijft kijken omdat je denkt nee er gaat wel iets verassends gebeuren maar nee hoor, ik ben geen verassingen tegengekomen, dan heb ik het vooral over het 2e deel v/d film

27-9-2006 23:03 door: danit Persoonlijk bericht
Ik snap dat niet... dat je in zoveel bladen moet lezen dat dit zo'n goeie film is, vertel mij waarom. Een bijna slaapverwekkende film met zo nu en dan wat actie, die je wakker houdt, maar daar heb je ook alles mee gezegd, en wat is er nou zo bijzonder aan die scene op de trap? Het slaat nergens op. Jammer dat er zoveel aandacht wordt besteed aan zo'n film, terwijl er betere films zijn waar je niks over leest. Deze film viel me zeer tegen

23-1-2010 22:51 door: sindala Persoonlijk bericht
Hoewel er inderdaad een paar onnodige scenes inzaten vond ik dit een geweldige film. Hierboven wordt verschillende malen geschreven dat de film voorspelbaar is, maar daar gaat het hier niet om. De titel zegt al waar de film over gaat: niet meer en niet minder. Ik vond het prachtig hoe David Cronenberg de psyche van een gewelddadig mens toont zonder iemand of iets te veroordelen, en zonder goedkoop effectbejag of orgies van bloed. Hoewel de meesten vooral de bijrollen van Maria Bello en William Hurt roemen vond ik persoonlijk vooral de geweldige hoofdrol van Viggo Mortensen interessant: een man die zijn natuur niet kan verloochenen, hoezeer hij het ook probeert. En als je er een beetje over nadenkt is het einde aan de eettafel werkelijk huiveringwekkend.

De film werd niet voor niets genomineerd voor de Oscar en BAFTA voor beste scenario en de Gouden Palm, want dit is een ongewone maar zeer inventieve en aangrijpende film.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine