The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch & the Wardrobe (2005)

Alternatieve Titel: The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe
Regie: Andrew Adamson
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika, Verenigd Koninkrijk
Genre Avontuur/Fantasy
Speelduur: 143 minuten
Met: Georgie Henley, William Moseley, Skandar Keynes
meer acteurs
7,4
Vier Britse kinderen worden naar het buitenhuis van een professor gestuurd, waar ze veilig zullen zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze vinden een magische garderobe, waarmee ze in het mysterieuze land Narnia kunnen komen. Het land wordt overheerst door een slechte heks, en om haar te kunnen verslaan, moeten de kinderen leeuwenkoning Aslan vergezellen.Reacties


29-6-2005 23:51 door: Boudewijn8 Persoonlijk bericht
Ik ben heel erg benieuwd wat Disney er van gemaakt heeft. C. S. Lewis, de schrijver van het oorspronkelijke boek, was een hechte vriend van Tolkien en samen in Oxford hebben ze elkaar hun verhalen voorgehouden. Lewis' verhaal is overigens een allegorie met veel meer directe christelijke verwijzingen. Tolkien, vroom katholiek weliswaar, was veel minder geneigd directe christelijke verwijzingen in zijn Lord of the Rings te gooien. Dus, dit samen met de maker Disney in het achterhoofd, zal in ieder geval voor een enige dot braafheid zorgen. Erg?

In de voorfilmpjes wel duidelijk zeer filmische citaten van Peter Jackson's trilogie te zien. Leuke film of uitmelkende tegenvaller van het jaar? Spannend.

27-12-2005 17:46 door: Boudewijn8 Persoonlijk bericht
Een tikkel te christelijk, maar ja, het is Kerst, niet? Het is zeker geen LOTR-niveau, maar kan zeker gecombineerd worden met een bezoek aan King Kong deze kerst.

4-1-2006 15:38 door: Bobost Persoonlijk bericht
Sorry maar dit is een te lieve film. Een 4 voor de mooie effecten maar meer kan ik deze film niet geven. Te veel gericht op de succeselementen van Lord of the Rings en Harry Potter. Daar hebben we nu wel genoeg van.

6-1-2006 21:28 door: Phoenix Persoonlijk bericht
Ik ben het totaal niet eens met Bobost...Ik heb echt zitten genieten van deze film. Ik hoop dat de filmwereld nog veel meer van dit soort topfilms gaat maken! Als je de achtergrond van dit verhaal zou weten, dan beoordeel je deze film niet op de gelijkenis met LOTR, maar als film apart. Ik wil de makers in ieder geval bedanken voor een uitstekende avond. 9.

15-1-2006 23:32 door: beertje18 Persoonlijk bericht
mooie film!!!

16-2-2006 23:39 door: Boudewijn8 Persoonlijk bericht
Beste Phoenix. Als ik de achtergrond zou weten van deze film zou ik hem wel willen vergelijken met LOTR. Tolkien en Lewis waren Oxfordse boezemvrienden. Tolkien vond de Narnia-verhalen niets en te christelijk, terwijl Tolkien zelf ook een vrome katholiek was. Dus er zijn meer lijntjes tussen beide films dan alleen de techniek van WETA-filmstudio's.

16-2-2006 23:40 door: Boudewijn8 Persoonlijk bericht
WETA-filmstudio's moet gewoon WETA zijn.

17-2-2006 23:25 door: Phoenix Persoonlijk bericht
Ik wist ook wel dat het vrienden waren...alleen word ik zo ziek van het ene filmpje met het andere filmpje vergelijken...

20-2-2006 00:09 door: GiGi Persoonlijk bericht
ik geef je groot gelijk, als ik niet wist dat ut door zelfde gast was gemaakt dan zou ik het nog nie eens willen vergelijken :S

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine