Lady Snowblood: Blizzard from the Netherworld (1973)

Alternatieve Titel: Shurayuki-hime. Blood Snow.
Regie: Toshiya Fujita
Herkomst: Japan
Genre Actie/Drama
Speelduur: 97 minuten
Met: Meiko Kaji, Toshio Kurosawa, Masaaki Daimon
meer acteurs
8,0
Nadat Kashima Sayo's man is afgeslacht en zijzelf drie dagen lang is aangerand en gemarteld door vier afpersers, zweert Sayo dat ze hen alle vier zal ombrengen. Nadat ze de eerste, Shokei Tokuichi, heeft vermoord wordt ze gevangen genomen en tot levenslang veroordeeld. Omdat ze nu haar wraak niet kan uitvoeren verleidt ze net zo lang mannen totdat ze zwanger wordt. Na een moeilijke bevalling in een besneeuwde nacht sterft Sayo, maar niet voordat ze haar haat en wraakgevoelens heeft overgebracht op haar dochter Yuki (Sneeuw). Yuki wordt door een vrijgelaten gevangene en een priester opgevoed en vanaf haar prille jeugd klaargestoomd om haar taak te kunnen volbrengen: de drie overgebleven moordenaars Takemura, Tsukamoto en Kitahana vermoorden. Yuki leert haar vreugde, verdriet, liefde en haat te vergeten, alles te vergeten behalve wraak. En zo volbrengt Shura-Yuki-Hime (Sneeuwprinses der slachting) de wraaktocht die haar moeder begonnen is.

Deze film en haar opvolger Lady Snowblood: Love Song of Vengeance (Shurayuki-hime: urami renga) waren de belangrijkste inspiratiebron voor Quentin Tarantino's Kill Bill-films.


Reacties


1-5-2005 21:03 door: sindala Persoonlijk bericht
Hoofdrolspeelster Kaji Meiko zingt hierin het prachtige lied 'Shura no hana'(Bloem der Slachting). Ditzelfde lied brengt ze ook ten gehore in 'Kill Bill', direct na het gevecht met O-Ren Ishii in de wintertuin. Ook het lied bij de aftiteling van Kill Bill is van haar ('Urami Bushi' - Lied van Wrok).

12-9-2006 23:09 door: EZ Persoonlijk bericht
Erg mooie film met idd heel veel links naar Killbill.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine