Silent Hill (2006)

Alternatieve Titel: Silent Hill: Centralia
Regie: Christophe Gans
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika, Japan, Verenigd Koninkrijk
Genre Thriller/Horror/Drama
Speelduur: 125 minuten
Met: Laurie Holden, Sean Bean, Radha Mitchell
meer acteurs
6,8
Rose kan niet accepteren dat haar dochter Sharon terminaal ziek is, en besluit, tegen de wil van haar man in, op bezoek te gaan bij een alternatief genezer. Echter op weg naar de genezer komt ze via een poort door ruimte en tijd terecht in het stadje Silent Hill. In Silent Hill treft ze mensen aan die in strijd met de duisteris zijn verwikkeld.


Reacties


5-6-2006 00:49 door: EZ Persoonlijk bericht
Zeer mooi gemaakte film met een sterk verhaal dat je echt aan het denken zet.1 minpunt, sommige horroreffecten Bijvoorbeeld:
spoiler:
de wulpse zustertjes die de demon bewaken
zijn bijna lachwekkend. Verder staat de film wagenwijd open voor een sequel en misschien wel een prequel want
spoiler:
Hoe is de andere dimensie nu ontstaan. En zitten moeder en kind aan het einde van de film nu vast in die dimensie? Ik zie al gebeuren dat ze in een deel 2 willen ontsnappen uit die dimensie, want haar man voelt haar aanwezigheid en ze kunnen bellen enzo.
. Maar goed, al met al een goede film12-2-2007 14:51 door: sindala Persoonlijk bericht
Prachtige vormgeving, maar een erg simpel verhaal. Ik kwam er pas na het zien van de extra's achter dat de film op een computerspelletje was gebaseerd, dus dat verklaart het gebrek aan diepgang. Maar de beelden (én de sterke vrouwenrollen) zijn werkelijk heel intens, dus heb ik toch een 7 gegeven.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine