Serenity (2005)

Alternatieve Titel: Firefly The Movie
Regie: Joss Whedon
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Western/SF
Speelduur: 119 minuten

Acteurs:
7,1
Malcolm Reynolds is een gelauwerde veteraan van de galactische burgeroorlog. Hij verdient zijn brood door transporten te doen met zijn schip Serenity. Zijn kleine crew is het enige dat hij nog aan familie heeft. Wanneer hij twee nieuwe passagiers aan boord krijgt, een jonge dokter en zijn telepatisch begaafde zus, is dat het begin van grote problemen: de twee blijken op de vlucht te zijn voor de heersende coalitie.



Reacties


1-12-2005 23:38 door: GiGi Persoonlijk bericht
wel een redelijke film met ook nog eens veel humor erin zoals de cigaretten die een tabak filter verhouding hebben die precies omgekeerd is als nu

1-12-2005 23:49 door: wilco Persoonlijk bericht
GiGi schreef:
wel een redelijke film met ook nog eens veel humor erin zoals de cigaretten die een tabak filter verhouding hebben die precies omgekeerd is als nu


Dat laatste zat volgens mij ook al in The Fifth Element. Maar dat weet ik niet zeker meer.

2-12-2005 20:54 door: sindala Persoonlijk bericht
wilco schreef:
Dat laatste zat volgens mij ook al in The Fifth Element. Maar dat weet ik niet zeker meer.

Je hebt helemaal gelijk, Wilco. Korben (Bruce Willis) krijgt van een automaat waarop groot 'To Quit is my Goal' staat vier van dergelijke sigaretten per dag.

5-12-2005 22:15 door: GiGi Persoonlijk bericht
uhh yeah.. domme ik, krijg je als je 3 films op 1 avond krijgt...

8-2-2006 17:09 door: wilco Persoonlijk bericht
Voor kenners van de serie Firefly is deze film erg goed, voor de niet kenner nog steeds ruim voldoende.

10-2-2006 21:10 door: sindala Persoonlijk bericht
Leuke film, die me wel wat aan Space Truckers deed denken.

1-4-2007 20:43 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Aardige film, heeft een beetje het probleem dat het verhaal van een lang lopende serie in anderhalf uur neergezet moet worden.

De serie is erg... ERG goed. De film is okay. Als je de serie nog niet gezien hebt, en de film leuk vindt, kan ik je zeker de serie aanraden. Helaas is die tijdens het eerste seizoen gecancelled en zijn er maar een stuk of 20 afleveringen.

4-11-2022 18:00 door: sindala Persoonlijk bericht
Ik heb pas voor het eerst de serie gezien (deze staat op Disney) en aansluitend opnieuw de film bekeken. Persoonlijk kon ik de film beter waarderen dan de serie, die in het merendeel van de afleveringen wel heel erg op de klassieke western leunt. Dat soort verhaaltjes was 50 jaar geleden al ouderwets. Het grootste pluspunt van de serie (en eigenlijk ook van de film) is de cast, die ondanks de korte levensduur van Firefly heel goed op elkaar is ingespeeld.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine