The Postman (1997)

Regie: Kevin Costner
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Drama/Actie/SF
Speelduur: 177 minuten
Met: Kevin Costner, Will Patton, Olivia Williams
meer acteurs
6,2
Het is het jaar 2013, na een vernietigende plaag die Amerika heeft veranderd in een verschroeide woestenij. Een man in een postbode-uniform brengt hoop aan de overlevenden die zuchten onder het juk van de slechte generaal Bethlehem, die het land wil veroveren.


Reacties


28-10-2015 09:33 door: sindala Persoonlijk bericht
Bij deze film heb ik toch een tijdje moeten nadenken over welk cijfer ik 'm moest geven. De Razzie Award voor slechtste film vind ik in ieder geval niet verdiend, zeker als je kijkt naar de andere genomineerden van dat jaar: Anaconda, Batman & Robin, Fire Down Below, Speed 2.

Het basisgegeven lijkt wel wat op Mad Max: de loner die het opneemt tegen de machtige slechterik, maar beide personages hebben in The Postman veel meer diepte. De zogenaamde "held" (eerder een antiheld) is een opportunistische egoïstische charlatan en de slechterik is een voormalige kopieerapparatenverkoper die door zijn keiharde, gewetenloze en rechtlijnige optreden de macht wist te grijpen. Als de antiheld zich de rol van postman aanmeet en hij al snel volgelingen krijgt gaat hij op een bepaald moment zelf in zijn rol geloven.

Het acteerwerk is prima, de aankleding is prachtig en de beelden zijn erg mooi. The Postman is al met al niet echt een slechte film, maar het verhaal is heel erg onevenwichtig, waardoor de film veel minder goed is dan deze had kunnen zijn.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine