Zodiac (2007)

Regie: David Fincher
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Misdaad/Thriller/Drama
Speelduur: 157 minuten
Met: Mark Ruffalo, Jake Gyllenhaal, Robert Downey jr.
meer acteurs
7,3
Een cartoontekenaar van de San Francisco Chronicle komt toevallig een seriemoordenaar op het spoor. Samen met een verslaggever en een rechercheur proberen hij hem te stoppen.

De film is gebaseerd op het boek Zodiac en opvolger Zodiac Unmasked: The Identity of America's Most Elusive Serial Killer Revealed van Robert Graysmith, beide over de beruchte Zodiac-seriemoordenaar die tussen 1966 en 1978 actief was in de omgeving van San Francisco.Reacties


30-5-2006 23:49 door: GiGi Persoonlijk bericht
de laatste zin van deze film is echt te vet, daar draait letterlijk de hele film om.


19-8-2007 21:56 door: Jinx Persoonlijk bericht
Eén van de beste films die momenteel in de bios te zien. In de bijrollen goede acteurs zoals Philip Baker Hall,Brian Cox,Chloë Sevigny,Anthony Edwards.
Regisseur Fincher heeft een prima film gemaakt.

7-9-2007 20:48 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Naar mijn idee is er meer uit het verhaal te halen. Het blijft een beetje hangen rond de (perikelen van) de rechercheur.

6-10-2008 22:34 door: Jinx Persoonlijk bericht
De obsessie van de drie mannen, Dave Toschi(Mark Ruffalo),Paul Avery (Robert Downey Jr.) en Robert Graysmith (Jake Gyllenhaal), die achter de seriemoordenaar aan zitten is zo voortreffelijk in beeld gebracht dat ik deze film steeds meer ga waarderen.
De beschrijving hier boven van deze film klopt niet. De seriemoordenaar zocht zelf contact door middel van gecodeerde brieven aan het dagblad de San Francisco Chronicle.
De film gebaseerd is op de boeken van Robert Graysmith, maar scenarioschrijver James Vanderbilt zocht met Fincher elke snipper bewijs
opnieuw door. Ik koop zelden een film opnieuw als deze verschijnt als special edition maar bij deze heb ik een uitzondering heb gemaakt.


6-10-2008 22:49 door: Jinx Persoonlijk bericht
Het klopt dus wel om misverstanden te voorkomen dat de film is gebaseerd op boeken van Robert Graysmith alleen speurde scenarioschrijver Vanderbilt met Fincher elke stukje bewijs hoe weinig ook opnieuw door. Fincher huurde zelfs een handschriftexpert in, om na te gaan of hedendaagse technieken nieuw bewijs op konden leveren. Zo nu weten jullie het wel, het is een meesterwerk.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine