Haute Tension (2003)

Alternatieve Titel: High Tension, Switchblade Romance
Regie: Alexandre Aja
Herkomst: Frankrijk
Genre Horror/Thriller
Speelduur: 85 minuten
Met: Cécile De France, Maïwenn Le Besco, Philippe Nahon
meer acteurs
7,5
De knappe Marie wordt wakker in een ziekenhuisbed, maar ze heeft geen idee hoe ze daar terecht is gekomen. Als ze probeert op te staan, blijkt haar rug helemaal vol met pijnlijke krassen te zitten, en heeft ze een diepe snee in haar schouder die de dokters hebben dichtgenaaid. Langzamerhand begint Marie zich weer de details van haar ongeluk te herinneren, en het lijkt haast wel alsof ze door de hel is gegaan...



Reacties


23-1-2012 15:14 door: sindala Persoonlijk bericht
Geweldige horrorfilm! Cécile De France (Marie) en Maïwenn Le Besco (Alexia) zijn erg mooi en spelen geweldig, het verhaal is spannend en de horror is bruut, bloederig en realistisch, zoals het hoort in een horrorfilm. In het begin lijkt "Haute Tension" de zoveelste standaardfilm over een moorddadige gek (zeer eng neergezet door Philippe Nahon) en lijken sommige acties van de twee vrouwelijke hoofdrolspeelsters wat overdreven, maar uiteindelijk blijkt deze film toch iets extra's te hebben.

Alexandre Aja kent zijn pappenheimers, want in vrijwel elk beeld schijnt zijn liefde voor horrorfilms door. Te beginnen met de hoofdlocatie: een oud huis in een maisveld is gewoonweg briljant, en de houten trappen en ouderwetse kamers geven de film een mooie sfeer. Ook het tankstation en de verlaten wegen bij nacht zijn van die typische locaties uit het genre, en Aja heeft het allemaal prachtig in beeld gebracht. Dan de auto's: het Citroën HY-busje van de moordenaar was absoluut fantastisch en ook de gele Ford Granada was top. De inventieve moorden zijn gruwelijk realistisch en duren vrij lang, wat alles nog veel confronterender maakt. Ook over de moordwapens is goed nagedacht: een uitklapscheermes, een jachtgeweer, een bijl en een originele variant op de aloude kettingzaag. De film was al goed maar bleek ook nog een sterke troef achter de hand te hebben gehouden, want de prachtig bedachte ontknoping zag ik niet aankomen.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine