Der 90. Geburtstag oder Dinner for One (1963)

Alternatieve Titel: Dinner for One
Regie: Heinz Dunkhase
Herkomst: Duitsland
Genre Korte film/Comedy
Speelduur: 18 minuten
Met: May Warden, Freddie Frinton
8,2
Juffrouw Sophie viert haar 90ste verjaardag. Haar butler James doet zich voor als haar reeds lang overleden gasten en zorgt voor het eten en drinken.

In maart 1963 draaide de Zwitserse televisie een eigen versie met dezelfde acteurs. Deze door Franco Marazzi geregisseerde film heeft echter andere decors en duurt 11 in plaats van 18 minuten. Dinner for One wordt in vele Europese landen meermaals op oudejaarsavond uitgezonden. Hoewel het een Duitse film is zijn de twee acteurs Engels en wordt er enkel Engels in gesproken. In Duitsland wordt de film ook in het Engels uitgezonden, zonder nasynchronisatie. Deze cultfilm is sinds de jaren 70 mateloos populair in Duitsland, de Alpenlanden en Scandinavië en het is de meest herhaalde televisie-uitzending in de geschiedenis. Er bestaat ook een Nederlandstalige versie met Joop Doderer en Tineke van Leer.


Reacties


12-4-2005 23:18 door: EZ Persoonlijk bericht
Die butler die alles namens de hoogwaardigheidsbekleders opzuipt geniaal

24-2-2007 11:28 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Klassieker... Gelukkig kun je van deze korte film nog elk jaar te genieten op oudejaars avond (is meestal wel te vinden op de belg of op een of ander duits (niet eens nagesynchroniseerd!) kanaal )

11-9-2007 10:48 door: Jopie Vermeulen Persoonlijk bericht
Is deze video "ergens" te downloaden?
Ik had hem graag op DVD gezet.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine